Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

03.02
2013
Volem litoral!

La gran importància ecològica i econòmica de les zones humides es plasma en el naixement de la cultura neolítica, que va sorgir a les ribes dels grans rius de l'Orient Mitjà (el Creixent Fèrtil). I no és d'estranyar que la major part de la població mundial visqui en zones properes a lleres o deltes de grans rius. A casa nostra, als Països Catalans, el percentatge de territori en zones humides és baix, però la seva destrucció és desorbitada. Aquesta agressió comporta que, cada dia de 2 de febrer, se celebri el dia mundial de les Zones Humides per garantir la conservació d’aquests espais d’alta biodiversitat.

Aquest darrer any no es troba exclòs de nous intents de la destrucció de les poques zones humides intactes que queden en el nostre litoral. Aquest curs hem hagut de batallar per defensar el Delta del Llobregat, zona d'estratègia social per l'agricultura de km 0 a l'àrea metropolitana, davant d’un macroprojecte de casinos. El projecte anomenat Eurovegas ha semblat una desviació de l'atenció mediàtica per poder tirar endavant el BCN World en una altra zona sensible del litoral català. La ubicació d'aquest nou projecte inclou les zones humides de la Pineda, en particular l'espai de la Sèquia Major. Aquesta zona està catalogada com a espai d'interès natural (PEIN) per la Generalitat de Catalunya i forma part de la Xarxa Natura 2000.

Però no només hi ha noves accions en el Principat. En aquest darrer any s'ha hagut de batallar per Ses Fontanelles, que és la darrera gran zona humida de Palma, davant l'amenaça d'una nova urbanització. No obstant això, també cal dir que no tot són males notícies. Per exemple, a la marjal de Benicàssim, hi ha hagut una sentència en contra de construcció un camp de golf.

Són per aquests motius que, un any més, les JERC tornem a denunciar accions que no concorden amb el país que volem. Animem a les organitzacions ecologistes, polítiques i a la ciutadania a seguir defensant el projecte d'un país respectuós i adequat a les nostres particularitats ambientals!

Marjal de Benicàssim (Plana Alta, Països Catalans) Marjal de Benicàssim (Plana Alta, Països Catalans) Marjal de Benicàssim (Plana Alta, Països Catalans) Marjal de Benicàssim (Plana Alta, Països Catalans)
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/342623

Comparteix: