Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

30.09
2011
Per un transport públic de qualitat i innocu pel medi ambient


Del 22 al 29 de setembre s’ha celebrat la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Catalunya. Durant aquests dies, institucions públiques i entitats han organitzat múltiples activitats, l’objectiu de les quals ha estat conscienciar a la població de que cal un canvi d’hàbits en la mobilitat per millorar la qualitat de l’aire i, en conseqüència, la salut i la vida de les persones, i que cal racionalitzar els recursos energètics.

Les JERC hem treballat constantment els últims anys en aquest sentit arreu del territori nacional: hem engegat iniciatives locals que promouen l’anar a peu, apostem per un transport intraurbà i interurbà net mitjançant l’ús de la bicicleta, hem dut a terme campanyes comarcals per millorar uns serveis ferroviaris que ens haurien d’estalviar l’ús del transport privat, hem lluitat per aconseguir l’augment de busos públics i també l’augment de la freqüència de trens, entre d’altres coses.

Des de les JERC, exigim al Govern que aposti fortament per un canvi de model de mobilitat, que es potenciï el transport públic i que es redueixi el nombre de vehicles privats a les carreteres. D’aquesta manera, no caldrà que no es trinxi encara més el territori fent vies asfaltades (com s’està fent amb la construcció del 4t Cinturó), ja que l’únic que s’aconseguirà amb aquestes mesures serà l’increment de l’ús del transport privat.

Per altra banda, cal un canvi -gradual- de model en el transport de mercaderies (menys camions a les carreteres i més trens per a aquesta finalitat), per equiparar-nos a la majoria de països europeus, on aquesta pràctica ja està instaurada. Per això, creiem que ara més que mai, des dels Països Catalans, hem de dir que és imprescindible i de justícia la construcció de l’eix ferroviari d’alta velocitat pel desenvolupament comercial del nostre país.

Les JERC creiem que aquestes mesures són necessàries per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, així com per preservar un territori que ja ha patit prou.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/341523

Comparteix: