Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

20.01
2013
No al Fracking! Unim-nos per defensar el territori!


La fracturació hidràulica o fracking consisteix en injectar aigua amb productes químics a alta pressió amb l’objectiu d’alliberar hidrocarburs de dins les roques, i utilitzar-los com a font d’energia.

L’aplicació d’aquesta tecnologia té conseqüències devastadores pel medi ambient i la salut humana, com ara la contaminació dels aqüífers, dels quals l’ésser humà se subministra, l’elevat consum d’aigua o la complicada gestió i tractament dels residus produïts. Per altra banda, a més de ser perillosa, és molt cara (es preveu que la Taxa de Retorn Energètic seria entre 2 i 5, una de les més baixes d’entre les tecnologies comercials conegudes).

Des de les JERC ens posicionem totalment en contra d'aquesta tecnologia i donem ple suport a la plataforma ciutadana Aturem el Fracking, amb l'objectiu de sumar esforços en defensa del territori!

Cal actuar amb celeritat contra aquesta greu agressió! Les úniques beneficiades seran les empreses petroleres oportunistes, i les damnificades, la nostra terra i la nostra gent! Així mateix, hem de treballar i proposar un model energètic realista basat en les energies renovables i promoure l’estalvi energètic. D’aquesta manera podrem avançar cap al model de país que volem: un país equilibrat i sostenible!

No al Fracking! No al Fracking! No al Fracking! No al Fracking!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/342523

Comparteix: