Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

16.09
2012
NO a l'especulació, ni al Llobregat ni al Camp!


La setmana passada el govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar la proposta d'instal•lar Barcelona World, un macrocomplexe d'oci situat als municipis de Vila-seca i Salou, annex al parc temàtic de Port Aventura, com a alternativa al NO del projecte d'Eurovegas projectat al parc agrari del Llobregat.

Davant d'aquesta nova proposta, i malgrat no conèixer-ne els detalls, les JERC volem manifestar els nostres dubtes davant d'un projecte que no aporta valor afegit a la nostra economia. Només coneixent el nom de l'impulsor del pla, el promotor immobiliari valencià Enrique Bañuelos conegut a tot arreu per on ha passat com el causant de grans bombolles immobiliàries i especulatives que han deixat a milers de persones sense cobrar i territoris sencers arrasats per ciment i grues, es fa difícil de creure que aquest projecte no acabi de la mateixa manera.

Aquesta proposta, doncs, estanca la diversificació econòmica d'aquesta zona i promou un model de turisme que, lluny d'apostar per la qualitat, la cultura i la identitat, farà que els possibles visitants no surtin del complexe per tal d'augmentar els beneficis empresarials, cosa que esdevé un gran perjudici pel model de turisme cultural i compromès que intentem impulsar.

Cal que el Govern de la Generalitat canviï i aposti per un model diferent d'inversió econòmica. És necessari que s'inverteixi en l'economia productiva i no en l'economia especulativa. Cal reactivar l'economia amb allò que en podem ser líders,com parcs empresarials, científics, apostant per la innovació i la recerca i construint un model productiu basat en la sostenibilitat i el valor afegit, pensat en crear ocupació de qualitat.

És moment de plantejar alternatives a aquest projecte, alternatives que defensin el territori, creïn ocupació de qualitat i sobretot pensin en el jovent no només com a simple mà d'obra, sinó com a motor de la futura economia que volem pel nostre país.

Terrenys on s'ubicaria BCNWorld Terrenys on s'ubicaria BCNWorld Terrenys on s'ubicaria BCNWorld Terrenys on s'ubicaria BCNWorld
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/342423

Comparteix: