Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

30.04
2012
Ni un pas enrere! Defensem lo Riu!

La Confederación Hidrológica Española (CHE) ha anunciat el cabal mínim que ha de tenir el riu Ebre a l'estació de Tortosa. La proposta de cabals ecològics s'inclou en el Pla Hidrològic de Conca. La CHE situa una mitjana de 106,9 m3/s de cabal mínim a la desembocadura, que és pràcticament la mateixa que el règim del pla hidrològic vigent, aprovat l'any 1998, de 100 m3/s. Aquestes xifres, però, queden lluny del règim defensat per la Generalitat i la Plataforma en Defensa de l'Ebre. El plantejament de la Comissió per a la Sostenibilitat demanava que el cabal se situés entre 270 i 350 metres cúbics per segon, segons l'època de l'any.

Les JERC rebutgem aquesta proposta considerant que es rebaixen els cabals ambientals per tenir un transvasament encobert, perquè els cabals proposats són similars al Pla Hidrològic del Govern d'Aznar.

Per altra banda, denunciem la poca sinergia utilitzada per la CHE amb la Comissió per a la Sostenibilitat, que té el suport de la Generalitat, la Plataforma en Defensa de l'Ebre i està formada per una comunitat científica que vetlla per l'existència del Delta de l'Ebre. Amb aquestes dades, una vegada més, observem que el Ministre Arias Cañete té la intenció de promoure el transvasament de l'Ebre obviant les peticions del poble català i se supedita a interessos econòmics en contra de la supervivència d'una zona de gran valor social i ecològic.

Des de les JERC reclamem el compliment de la Directiva marc de l'aigua en els cabals ambientals a tota la conca de l'Ebre i manifestem que cal defensar el patrimoni ecològic de les Terres de l'Ebre.

Lo riu és vida!

"Lo riu és vida" "Lo riu és vida" "Lo riu és vida" "Lo riu és vida"
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/341923

Comparteix: