Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

02.02
2012
Lo riu és vida, no al transvasament!


Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, les JERC, ens oposem frontalment a la decisió presa pel ministre espanyol d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Arias Cañete, de tirar endavant novament el Plan Hidrológico Nacional, que contempla el transvasament de l’Ebre.

Les JERC hem defensat incansablement el manteniment del cabal ecològic marcat per la Directiva Marc de l’Aigua Europea. En aquest sentit, el riu Ebre no es pot permetre cedir més aigua perquè a hores d’ara ja en pateix una manca important. Una de les conseqüències més devastadores pel territori i per tot el país és que els arrossars cada vegada són més salats perquè l’aigua del mar va guanyant terreny al tram baix del riu.

El fantasma del transvasament va tornar a aparèixer l’estiu passat, quan una sentència del Tribunal Suprem obligava al govern de l’Estat espanyol a respondre una petició d’aigua de l’Ebre realitzada per la Diputació de Castelló l’any 2005. Després de les eleccions estatals de 2011, el govern del Partit Popular ja va mostrar la seva voluntat per arribar a un “pacto nacional” de l’aigua per solucionar “el déficit hídrico del Levante”. Un dèficit que és causat pel malbaratament de l’aigua que els diversos governs provincials i el govern valencià del PP han provocat amb la política immobiliària que estan duent a terme des de fa anys.

En aquest sentit, les JERC estem disposats a anar fins al final per defensar el nostre territori i donarem suport a totes les mobilitzacions que es duguin a terme des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre i altres moviments socials que vagin en el sentit de mantenir i millorar l’estat dels nostres rius. Seguirem al costat dels nostres rius, la nostra gent i els nostres ecosistemes!

Lo riu és vida!


Països Catalans, a 2 de Febrer de 2012URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/341723

Comparteix: