Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

28.05
2013
Les JERC ens oposem a la prospecció d’Urani!

Recentment ha sortit a la llum la sol•licitud que ha realitzat una empresa australiana per investigar l’existència d’urani a les comarques de l’Anoia i del Solsonès. De moment, la Generalitat de Catalunya està investigant els efectes ambientals i sobre la salut que podrien provocar les explotacions. Per altra banda, molts ajuntaments de la zona ja s’hi han oposat frontalment, al•legant que es produirien molts desperfectes al paisatge i que no és el model de comarques que estan construint, en la qual el turisme, l’agricultura i la producció d’energia renovable hi tenen un pes específic important.

Les JERC manifestem la nostra oposició a la recerca d’urani a les nostres comarques, i ens refermem una vegada més en el model de racionalització del consum energètic, producció local i basat en fonts d’energia renovable i de lliure captació.

Cal recordar que no és el primer cop que s’encenen les alarmes per la possible recerca d’urani sota la nostra terra. A finals dels anys 70 i a principis dels 80, es van produir moltes mobilitzacions ciutadanes en contra de les prospeccions i futures explotacions d’urani pels greus efectes que tindrien per l’entorn i la salut de la població.

Jovent Ecologista Jovent Ecologista Jovent Ecologista Jovent Ecologista
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/343123

Comparteix: