Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

11.02
2008
Les JERC-Camp de Tarragona denuncien vessaments tòxics al riu Francolí

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) del Camp de Tarragona denuncien el greu vessament d'aigües residuals de la química de Repsol al riu Francolí. Un vessament que està provocant a dia d'avui una degradació palpable i latent de l'entorn, la mort de milers d'espècies de la zona, i la contaminació del riu al seu pas pel Morell, Constantí, la Pobla de Mafumet i Tarragona, al delta del Francolí, fruit d'una mala gestió dels residus de la planta. Aquest cas no és nou ja que l’any passat ja es van comptabilitzar oficialment un parell de vessaments de fuel a la monoboia que té instal·lada prop del port de Tarragona.

Així, les JERC reclamen que l'empresa assumeixi les seves responsabilitats, que no només hi hagi una restitució dels danys produïts pel vessament, sinó que s'aturi la destrucció del seu entorn i s'involucri en el millorament de l'ecosistema ecològic del riu Francolí.

El jovent independentista també exigeix a les institucions que s'acabi el silenci, que comenci una investigació i seguiment de les conseqüències ambientals i sanitàries del vessament i que s’apliquin les sancions oportunes. A més a més, demanen que s’informi la ciutadania d’aquests successos.

Les JERC exigeixen també que s’aturin les captacions d’aigua al riu Gaià que interrompen el curs natural del riu i dels seus aqüífers, especialment aquest any a causa de l’acusada sequera que pateix el Camp de Tarragona, i s’escoltin així les reivindicacions de plataformes com Salvem el Gaià. Tanmateix reclamen un pla que impedeixi que es puguin veure afectades les captacions d’aigua per al consum humà que depenen del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Sense una aposta decidida pel medi ambient i el creixement sostenible, no hi ha futur per al Camp de Tarragona, des de les JERC es diu prou a l'explotació del territori, a l'esgotament dels pous aqüífers, a la urbanització i a la industrialització dels entorns naturals de la regió, i exigeixen a les institucions que apostin de manera decidida per la sostenibilitat i el medi ambient. El riu és un bé públic, i com a tal, tots tenim el dret de gaudir-ne.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/339923

Comparteix: