Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

26.07
2012
Les JERC al costat dels territoris i de les persones afectades pels incendis forestals


Els incendis forestals han afectat diversos territoris dels Països Catalans en un estiu especialment complicat per l’alt risc existent. Especialment greus i complicats han estat els incendis que han patit a l’Alt Empordà i a al País Valencià, que han causat greus pèrdues, entre les quals s’han de lamentar víctimes humanes. En aquest sentit, les JERC expressem el condol a les famílies de les víctimes i donem recolzament a les persones que han patit la violència dels incendis que s’han produït últimament.

També agraïm enormement la tasca de les persones que han treballat i segueixen al peu del canó en la lluita contra els focs i gestionant el caos, arriscant la seva integritat: bombers, voluntaris de l’ADF, veïns, cossos de seguretat i pagesos.

Per altra banda, les JERC denunciem que la prevenció d’incendis no sigui una prioritat pels governs actuals, i més quan el risc és molt alt a causa de les condicions meteorològiques dels últims mesos i de la nul•la gestió dels boscos que s’està portant a terme els últims anys. Des de la nostra organització hem cregut sempre en la importància de destinar recursos en la prevenció i extinció d’incendis i en aquest sentit, lamentem les greus retallades i l'aprimament pressupostari en matèria de prevenció d'incendis que hi han hagut els dos últims anys.

Les JERC exigim a les institucions que duguin a terme una gestió correcta de les zones cremades i dels boscos per tal d’evitar que es repeteixin desgràcies com les que han succeït.

Imatges dels incendis Imatges dels incendis Imatges dels incendis Imatges dels incendis
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/342323

Comparteix: