Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

15.01
2008
Diem NO al túnel d'Horta!

La Serra de Collserola és considerada el refugi verd de l'Àrea metropolitana de Barcelona, més que un simple espai natural, un oasi metropolità, el pulmó d'una gran zona urbana on hi viuen més de 3 milions de persones. És per aquesta raó, que el seu valor ecològic és especialment considerat.

No obstant això, Collserola continua sense ser declarada Parc Natural i l'Ajuntament de Cerdanyola ­ juntament amb els altres municipis que l'envolten ­ manté vigents els projectes que amenacen de degradar Collserola, com per exemple el Vial de Cornisa o el túnel d¹Horta, túnel en contra del qual s'hi havia manifestat la formació majoritària que governa a l'Ajuntament (ICV-EUiA) tot proposant models alternatius.

Ara, però, quan ha sorgit la possibilitat de retirar-lo del planejament, l'alcalde de Cerdanyola, tal i com ja va fer amb el Centre Direccional, ha mostrat la seva aposta per la construcció del túnel i donar-li un ús ferroviari allunyant-se de les seves reivindicacions inicials, sense deixar clara la postura d'ICV-EUiA. A més, tampoc es pot oblidar que el grup de CiU, el seu company de govern, aposta decididament per l'opció de fer-lo transitable als vehicles, i per tant està per veure com ho solucionarà el govern en minoria.

Les JERC de Cerdanyola acceptem que hi ha un problema de mobilitat, però considerem que la construcció del túnel d'Horta no té sentit, a banda que fragmentaria l'hàbitat natural de Collserola i afectaria barris com Montflorit, i encara té menys sentit quan Cerdanyola té quatre estacions ferroviàries, tres de les quals no estàn ben comunicades i es podrien utilitzar molt millor. Perquè qui estima el territori no el destrueix, Collserola NO es forada!! NO al túnel d'Horta!!

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/339723

Comparteix: