Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

05.06
2013
Dia Mundial del Medi Ambient

Avui dia 5 de juny se celebra el dia mundial del Medi Ambient. En el dia a dia del nostre humil activisme ecologista, les JERC ens centrem en criticar i recriminar les polítiques ambientals i territorials de la Generalitat de Catalunya i del Govern de l’Estat Espanyol i proposem solucions i alternatives als diversos conflictes que es plantegen. D’aquesta manera, expliquem el nostre projecte polític per al nou país que estem construint. No tot són males notícies, però: l'altre dia ens alegràvem de la designació per part de la UNESCO de les Terres de l'Ebre com a Reserva Mundial de la Biosfera.

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, és un dia per reivindicar la preservació de la Terra com a ens. Cal dir que les JERC tenim uns fonaments ecologistes en la nostra construcció nacional i que no ens agrada recriminar, sinó construir. Des del 2008 apostem per un canvi de model social i econòmic basat en una cultura d'integració de la humanitat en el medi ambient i la seva preservació. És per això que defensem la sobirania alimentària -ens oposàvem a Eurovegas al Delta del Llobregat i apostem per la producció de km 0- perquè creiem que el sector primari és primordial pel nou país que estem fent. Defensem el consum energètic adequat i responsable amb el medi ambient i que les fonts energètiques siguin de lliure captació, per això ens oposem a seguir essent depenent del petroli, al fracking, a la prospeccions d'urani i a l'energia nuclear. Defensem la nova cultura de l'aigua proposada per la Directiva Marc de l'Aigua, perquè l'aigua deixi de ser un simple recurs i per apostar per la participació ciutadana en els processos de decisió, amb la creació dels Consells de Conques. Defensem la preservació de la biodiversitat davant la contínua destrucció provocada per l'activitat humana no vinculada a la cultura que defensem, per això ens oposem a la construcció hotelera a Es Trenc.

Aquests són alguns dels exemples amb els quals les JERC treballem dia a dia, amb l’objectiu de construir el país que volem. Visca la Terra! Feliç Dia Mundial del Medi Ambient!

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/343223

Comparteix: