Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

05.02
2012
Defensem el territori: preservem les zones humides!


El passat dia 2 de febrer es commemorava el Dia Mundial de les Zones Humides. Al nostre país trobem zones com l’Albufera de Mallorca i la de València, les salines de Santa Pola, Eivissa i Formentera o els Aiguamolls de l’Empordà, que estan sota la protecció de la Convenció de Ramsar (Convenció relativa a les zones humides d'importància internacional especialment com hàbitat d'aus aquàtiques).

Al nostre territori hi ha gran riquesa ecològica d’aquest tipus sobretot a les zones costeres i són paratges que funcionen com a connectors de diversos sistemes naturals. No obstant això, trobem zones com el Delta del Llobregat o com l’Albufera de València que han estat atacades repetidament durant els darrers decennis per una política urbanística i industrial no adient per les seves característiques.

Les JERC creiem que la política de creixement il•limitat dels últims anys no aporta millores socials i agreuja la destrucció d’hàbitats tan útils per la riquesa ambiental de la nostra societat, com ara l’agricultura. Les JERC volem reivindicar un desenvolupament i una gestió territorial coherent que tingui una visió social i ecològica, i que es basi en la preservació dels sistemes naturals, com ara les zones humides.

Parc Natural de l'Albufera (País Valencià, Països Catalans) Parc Natural de l'Albufera (País Valencià, Països Catalans) Parc Natural de l'Albufera (País Valencià, Països Catalans) Parc Natural de l'Albufera (País Valencià, Països Catalans)
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/341823

Comparteix: