Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

01.11
2016
Trenquem el masclisme

Avui, 1 de novembre, l’Assemblea Nacional de les Dones de les JERC iniciem una campanya en motiu de Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra cada 25 de novembre. Amb aquesta volem denunciar la xacra que qualsevol tipus de violència masclista suposa per a la nostra societat. Entenem que segueix sent un tema pendent de resoldre i que està molt lluny de desaparèixer.

Per això, des d’avui i diàriament, una sèrie de publicacions pretenen visibilitzar tot allò que és masclisme – i la violència que se’n deriva –; de què cal parlar i denunciar, desmitificar i desmentir certs comportament enquistats en la nostra societat reproduits a diari. La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones que impossibilita el desenvolupament econòmic, polític, social i cultural de les persones i les societats. És especialment preocupant l’augment que aquests tipus de violències masclistes, que es reprodueixen entre les persones més joves, així com la falta de consciència de ser-ne víctimes o estar-la exercint. Les noves tecnologies i les xarxes socials s’han convertit en una altra via per exercir-la. La violència masclista no és només violència física, no es queda a casa; també ho són el control i la gelosia en la parella, els abusos, les discriminacions laborals i tota una sèrie d’actituds que, avui dia, estan molt esteses entre la joventut.

El camí a fer per aconseguir una societat lliure i igualitària és encara molt llarg. No podem girar l’esquena a una situació social que es va a agreujant i per la qual cada dia comptabilitzem la pèrdua d’una dona més.

Diem prou, fem d’aquest tema la prioritat de tota la societat i entre totes i tots #TrenquemElMasclisme!

Imatge de campanya Imatge de campanya
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/359837

Comparteix: