Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

04.03
2015
"Situar les dones com a eix de les polítiques públiques és de justícia i és l'aposta necessària per transformar la societat"

Anna Teixidó té 30 anys i és de Vilassar de Mar. Llicenciada en Sociologia per la UB, ha realitzat estudis de postgrau en Gènere i Igualtat a la UAB i de Protocol i Relacions Institucionals a la URL. Va ser militant de les JERC des de 1999 fins el passat 2012 on ha assumit diferents responsabilitats en l’àmbit local, regional i nacional, com ara ser la portaveu de les JERC Maresme i Barcelonès nord del 2003 al 2006, la secretaria nacional de la Dona de les JERC al 2007, també va ser consellera nacional i membre de la Comissió de Garanties. Actaulemnt és membre actiu de diferents associacions de Vilassar de Mar, d’entre les quals destaca La Tropa Teatre, entitat a la qual dedico moltes hores, il·lusions i passió.

Quina era la situació del feminisme durant l'època en què vas ser secretària de la Dona de les JERC?

Vaig ser secretària de la Dona de les JERC durant un sol any. Vaig entrar després que la Núria Palomar deixés la responsabilitat i sols quedava un any pel Congrés Nacional per això vaig intentar aprofitar aquests mesos que tenia per treballar al màxim i intentar donar un impuls a la secretaria.Vaig centrar tots els esforços en crear un bon equip, reorganitzar l'Assemblea, fer participar noies d'arreu del territori i consensuar objectius entre la militància. Estic molt contenta d'algunes accions concretes que vam aconseguir impulsar i crec que van ser útils per les següents secretàries.

Recordes alguna acció/lluita significativa de les JERC en defensa dels drets de les dones durant aquell període?

Més enllà de les accions pròpies del 8 de març i el 25 de novembre, accions de formació i xerrades, el meu treball durant aquell any es va centrar en el feminisme dins l’organització,visibilitzant tot el possible la presència de dones i la seva feina a través de la creació de la pàgina web "Dones lliures per una terra lliure"; i elaborar laGuia del llenguatge no sexista i acompanyant-la d'un servei d'assessorament lingüístic. L'acció però, més important tant pel què fa a l'esforç com pels resultats, considero que va ser la d'impulsar el Pla de Dones de les JERC. Vam elaborar una diagnosi sobre la situació de les dones dins les JERC, un estudi de qualitat, fet des del voluntariat de les noies de l’Assemblea i amb l'assessorament de professionals, les quals van entrevistar a 150 noies de les JERC i càrrecs interns amb l'objectiu d'obrir oportunitats i treballar el feminisme apostant de valent. Això ens va permetre conèixer molt més l'organització i decidir les línies d'acció que es plasmarien en el futur Pla.

Com veus l'evolució de les polítiques de dones i quina situació creus que ens trobem avui?

Encara que no faci tants anys del meu pas per la secretaria, o això em sembla sembla a mi, les eines de treball han canviat molt i coses que costaven molt promoure avui són més fàcils de comunicar i transmetre. Aquestes eines ajuden al feminisme i a treballar per aquest. Considero que el treball fet per l'Institut Català de les Dones en l'època d'Esquerra al Govern va ser fantàstic. L'equip encapçalat per la Marta Selva va treballar per fer evolucionar les polítiques de dones a Catalunya i crear un nou marc de referència. Sempre he pensat i continuo pensant que situar les dones com a eix de les polítiques públiques és de justícia i és l'aposta necessària per transformar la societat. 

Anna Teixidó Anna Teixidó
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/352335

Comparteix: