Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

10.10
2016
Només amb un país lliure podrem tirar endavant la Llei d'Igualtat efectiva entre Dones i Homes

El passat dijous 6 d’octubre el Tribunal Constitucional va desestimar el recurs de la Generalitat sobre la Llei d’Igualtat Efectiva entre Dones i Homes, de manera que es manté la seva suspensió.

Els articles suspesos des del passat mes de maig giraven al voltant de la igualtat de gènere en el món laboral i de prevenir l’assetjament sexual – els articles 33, el 36, el 39, el 40 i el 44. I els motius que dóna el TC són que la Generalitat no té les competències per regular aquests temes de gènere perquè recauen sobre la potestat de l’Estat espanyol.

Des de les JERC lamentem novament aquesta prohibició que no respon a cap criteri més enllà de les imposicions a les quals ens tenen acostumats contínuament el Tribunal Constitucional i el Partit Popular per tal d’evitar qualsevol intent de progrés i de millora social a Catalunya. La Llei d’Igualtat Efectiva entre Dones i Homes no és un capritx ni una qüestió supèrflua, es tracta d’un tema cabdal per aconseguir una societat catalana on les dones puguem gaudir dels mateixos drets i llibertats que els homes, en qualsevol àmbit de la nostra vida.

Per això, reiterem la nostra voluntat de tirar endavant amb l’aplicació d’aquesta llei i posem de manifest com només podrem dur a terme aquells projectes que portaran a Catalunya a ser un país avançat en justícia social amb un primer – i definitiu – pas: la independència. Només sent un país lliure i sobirà podrem decidir i assolir aquesta societat per la qual fa anys que lluitem.

Imatge de l'aprovació de la llei Imatge de l'aprovació de la llei
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/359445

Comparteix: