Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

22.07
2016
NO és NO ara, fa quaranta anys i d’aquí quaranta anys

El passat dimecres 20 de juliol, Josep Ramon Correal, director del Diari de Tarragona, escrivia un article arran de la campanya que l’Ajuntament de Tarragona ha engegat per defensar un oci nocturn respectuós amb les dones. Una campanya titulada “Només el sí és sí” i que, segons Correal, “posa en perill el futur de la raça humana”, ja que per al director del Diari de Tarragona, quan “una senyora diu que no, és que potser sí; si diu que potser sí, és que sí; i si diu que sí, no és una senyora”.

Des de les JERC lamentem profundament aquesta postura pròpia d’una actitud masclista i retrògrada. Quan una dona diu no significa només no; i, a més, cada dona té tot el dret a decidir el que vulgui quan vulgui, en qualsevol context. I això, mai “posarà en perill el futur de la raça humana”, sinó que es tracta d’un dret bàsic en una societat lliure on les dones es puguin sentir respectades.
En l’article, a més, Correal, afirma que “En l’amor, com en el màrqueting, la venda comença quan et diuen no. Sempre amb senyoriu. Això sí.” Dir no o sí no és una qüestió de senyoriu, no és qüestió de ser més o menys dona, sinó de poder decidir què respondre, què fer en cada moment. Ens hem d’allunyar d’aquestes creences masclistes que consideren que les dones, en una relació, tenen un determinat rol i han de respondre a uns certs patrons de comportament.

Avui mateix, Correal ha escrit un article com a rectificació. Però, des de les JERC considerem que, lluny de rectificar, el director del Diari de Tarragona dóna més arguments per titllar-lo de masclista. El seu primer article no va ser criticat perquè “estiguem en un context molt susceptible”; sinó perquè perpetua els rols tradicionals de les relacions i posa en qüestió la paraula i la llibertat de qualsevol dona. La violència masclista cap a les dones no és només un tema susceptible, una dèria, sinó una xacra social que discrimina tot un col·lectiu per raó de gènere i que es cobra víctimes anualment. I, és una xacra social que, ni molt menys és nova, per la qual cosa no s’ha de tolerar que el senyor Correal es justifiqui dient que el seu article “hauria fet gràcia fa quaranta anys, quan els usos socials i la moral eren uns altres”. Els usos socials i la moral en quant a la llibertat i el respecte cap a les dones no canvia, NO és NO ara, fa quaranta anys i d’aquí quaranta anys.

Icona JERC Icona JERC
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/358641

Comparteix: