Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

20.12
2013
No a la contrareforma de la llei de l'avortament!

Davant l’aprovació, per part del govern espanyol, de la contrareforma de la llei de l'avortament les Joventuts d'Esquerra Republicana, volem mostrar el nostre més profund rebuig i la nostra preocupació davant la nova situació a la que es veuran avocades les dones que, pel motiu que sigui, desitgin interrompre voluntàriament el seu embaràs.
Des de posicions moralistes i punitives s’ha jugat amb el dret de les dones a disposar lliurement del seu propi cos i la seva reproducció, un dret reconegut a la Carta dels Drets Sexuals i Reproductius de la International Planned Parenthood Federation (IPPF), basada en les conclusions de diferents conferències de les Nacions Unides i que l'Estat espanyol va subscriure i ratificar.
Malgrat això, el ministre Gallardón ha passat per alt anys i anys de lluites feministes i ens ha deixat amb una Llei més restrictiva que la que es va aprovar l'any 1985, obviant que les úniques iniciatives que han demostrat ser vàlides per a la consecució d'una maternitat lliure, desitjada, digna, responsable i enriquidora són l'educació sexual, reproductiva i també afectiva, així com el fàcil accés als mètodes anticonceptius. S'elimina el dret de les dones a avortar lliurement i serà una comissió qui dictamini si pot avortar o no.
Per tot això, des de les JERC diem NO a aquesta contrareforma:
- Perquè nega a les dones el dret a decidir sobre el propi cos i el dret a gaudir d’una maternitat lliure i desitjada.
- Perquè ens tracta com a éssers passius sense capacitat de decidir, deixant la nostra reproducció a mans del criteri d’un metge i/o psiquiatre.
- Perquè dinamita la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs, aprovada el 2010 i que, si bé era molt millorable, representava el punt d’inici per una llei de terminis ambiciosa, alhora que suposava una millora en el reconeixement de drets i en matèria de prevenció i d’educació afectivo-sexual i reproductiva.
- Perquè endureix les condicions per a l'accès a la interrupció voluntària de l'embaràs fins i to fins i tot en casos extrems, com l’existència de risc per a la salut física o psíquica de la dona o malformacions fetals greus.
-Perquè obliga a les joves de 16 i 17 anys a tenir el permís parental per poder interrompre el seu embaràs.

Fins als ovaris d'aquest govern retrògrad que ens vol fer tornar a la clandestinitat i a haver de viure allò que tantes vegades hem sentit explicar dels viatges a Londres, i de les avorteres. 
Avui tothom al carrer per dir no a aquesta contrareforma! A les 19h concentracions al davant de les seus del PP a tot el país i al davant de les delegacions del Govern (Barcelona, València i Palma). És el nostre cos i nosaltres decidim! Prou imPPosicions! 
 

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/326323

Comparteix: