Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

16.03
2015
"Les polítiques actuals han de tenir en compte les situacions reals de les dones rurals"

Nemi Nus (Barcelona, 1978) és llicenciada en Educació social per la Universitat de Barcelona. Militant d'Esquerra republicana i tercera tinent alcalde de l'ajuntament de la Pobla de Segur, va ser la primera secretrària nacional de la dona de les JERC escollida per Congrés Nacional. 

Quina era la situació del feminisme durant l'època en què vas ser secretària de la Dona de les JERC?

A nivell general, era l'època d'inici de les negociacions sobre estatut, i per tant un moment intents, de repensar i treballar per la introducció de les polítiques de dones. A nivell intern, estàvem en ple procés de construcció del feminisme dins les JERC, i Esquerra. Dins l'imaginari social hi havia la idea generalitzada que la igualtat entre homes i dones era cosa del passat, que ja estava aconseguida.Va costar molt trencar amb aquesta idea per demostrar que era necessària una secretaria de al dona i introduir la perspectiva feminista a les JERC.

Recordes alguna acció/lluita significativa de les JERC en defensa dels drets de les dones durant aquell període?

Encara no fèiem "accions concretes" durant aquell període com a JERC. Però era molt important poder treballar conjuntament amb la secretària de la Dona d'Esquerra, que en aquell moment era la Carme Porta, es consensuaven les posicions, anàvem conjuntament als actes i sempre podíem visibilitzar la postura de les JERC... el punt de vista de les dones joves sempre estava present gràcies a aquesta col·laboració constant, que va ser molt senzilla sobretot perquè durant aquella època treballava de tècnica de la dona d'Esquerra.

Com veus l'evolució de les polítiques de dones i quina situació creus que ens trobem avui?

Jo ara visc al món rural, al Pallars Jussà, i això fa permès veure una realitat sobre les dones i el feminisme que, quan vivia a Barcelona no tenia present. Quan estàs en un entorn més urbà, sobretot Barcelona, moure't dins entorns feministes és fàcil. Tens Ca la Dona, hi ha molta més gent que comparteix la teva visió... però això no passa en altres entorns. Al territori parlar de polítiques de dones és difícil, és difícil parlar de feminisme als pobles. Els rols tradicionals als pobles més rurals estan més instaurats i encara es mantenen vius. Crec que un dels reptes que tenim, i que encara no hem assolit, és que les polítiques actuals tinguin en compte les situacions reals de les dones rurals. 

Nemi Nus Nemi Nus
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/352729

Comparteix: