Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

21.06
2016
Les Joventuts d’Esquerra Republicana ens sumem a la denúncia contra el Cardenal Cañizares

El cardenal i arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va pronunciar un discurs en una celebració eclesiàstica del passat 16 de juny, on atacava el col·lectiu LGTBI+ i les organitzacions feministes. Van ser unes declaracions que fomentaven l’odi i la discriminació per raó de sexe, d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere. En aquest discurs el cardenal va afirmar tot defensant la família cristiana, entre altres coses, que “hi ha una important escalada contra la família per part d'alguns dirigents polítics ajudats per l’imperi gai i certes ideologies feministes, que són les més insidioses de la història de la humanitat”.

A banda d’aquest discurs durant la missa, el cardenal va penjar aquestes declaracions a Youtube per convocar a tothom a una concentració a la Plaça de la Verge de València en homenatge a la Verge i que, segons el propi cardenal, era un intent per a “la reconciliació de tots”. Durant aquesta concentració va tornar a repetir que “hi ha ideologies que maten l’home, com la ideologia de gènere, i que no s’ha de deixar que València siga una punta de llança en l’aplicació d’aquesta ideologia”.

Per tot això, Lambda, el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals del País Valencià, ha denunciat el cardenal i arquebisbe Cañizares. Les Joventuts d’Esquerra Republicana ens hem sumat a aquesta denúncia davant unes declaracions que fomenten l’odi i la discriminació. Les paraules del Cardenal Cañizares, en definitiva, fa una crida a la desobediència civil perquè no siguin respectades aquelles lleis que vetllen per la garantia dels drets civils de les persones LGTBi+, així com de les dones. El seu discurs sobrepassa el dret a la llibertat d’expressió ja que en el seu exercici de llibertat d’expressió i ideologia menysprea a determinats grups socials. Unes paraules que no van anar en detriment quan, pocs dies després, va realitzar una convocatòria amb motiu del desgreuge a la Mare de Déu dels Desamparats -la Geperudeta- per l’ús de la seva imatge besant-se amb la Moreneta.

No tolerarem discursos discriminatoris per raó de sexe, identitat de gènere, orientació sexual o expressió de gènere, enlloc!

Denúncia Lambda Denúncia Lambda
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/358121

Comparteix: