Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

16.10
2006
Les JERC Sant Andreu aconsegueixen tres quartes parts de noms femenins en les denominacions dels nous espais del Districte

Amb l’objectiu d’arribar a una distribució de gènere equilibrada pel que fa als noms de les vies i espais públics del Districte, Esquerra presentà en nom de les JERC Sant Andreu una proposició al Consell Plenari del passat 7 de juliol. Aquesta iniciativa, que va rebre el suport de tots els grups municipals, sol·licità a la Ponència del Nomenclàtor tres quartes parts de noms femenins en les denominacions dels nous espais del Districte de Sant Andreu.

Segons la Guia de la Ciutat, editada per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2006, al Districte de Sant Andreu hi podem trobar 370 carrers, places, avingudes, etc. Feta la classificació per categories, comprovem que 225 són topònims, 127 són noms masculins i 18 femenins.

Des del mes de setembre de 2007 al mes de maig de 2009, s’han presentat a aprovació al Consell Plenari 9 noves denominacions d’espais, de les quals 3 són topònims, 5 noms masculins i 1 femení.

El resultat total de vials i espais públics a dia d’avui és de 379: 227 topònims, 132 noms masculins i 19 femenins.

Les polítiques de gènere han de ser transversals i aquest és un cas evident. Entre els diferents ámbits d’aplicació s’ha de destacar la incorporació de la perspectiva de gènere a l’espai públic. Mitjançant la seva inclusió, es possibilita un disseny més inclusiu de l'entorn urbà pel conjunt de la ciutadania.

La incorporació de noms de dona als espais públics permet fer més visible l’aportació de les dones a la construcció de la ciutat i la història.

Cal visibilitzar a les dones que han contribuït al desenvolupament social i cultural de la humanitat.

Transformar no és únicament qüestió de discurs sinó també de pràctica

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/316123

Comparteix: