Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

28.09
2006
Les JERC exigeixen la llei de l'avortament més progressista d'Europa

Avui, 28 de setembre, dia internacional per la despenalització de l'avortament, les JERC s'han manifestat conjuntament amb les entitats feministes. A la concentració de la plaça sant Jaume les JERC han col.locat les figures de tres jutges i d'una monja per reivindicar un cop més que l'avortament no és ni un pecat ni un delicte, sinó un dret de les dones.

La protesta s'adreçava directament al govern espanyol en referència al projecte de llei de l'avortament que serà tramitat al Congrés en breu. Les JERC denuncien que aquesta no és la llei més progressista d'Europa ja que té moltes mancances. La nova llei limita la desició lliure de les dones a les primeres 14 setmanes de gestació, un termini que no s'adapta als criteris científics de viabilitat fetal, que se situa a les 24 setmanes. A més, en aquells casos en què estigui en risc la salut de la dona o hi hagi una greu malformació fetal caldrà obtenir el vist-i-plau d'una comissió formada per diversos professionals de la medicina. D'altra banda, no resol el conflicte sobre l'objecció de consciència dels i les professionals de la sanitat pública ni la seva formació en aquest àmbit. La nova legislació tampoc no assegura l'equilibri territorial dels centres on es realitzarà la intervenció, un problema que afecta zones dels Països Catalana com el Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre.

La reclamació del les JERC d'una llei que reconegui el dret de les dones a l'avortament lliure, gratuït i fora del Codi Penal contiuarà al Congrés on les JERC farem arribar la veu de les dones joves.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/315423

Comparteix: