Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

27.09
2006
Les JERC celebrem el compromís del Govern per la consolidació de les polítiques de dones i pel treball en favor de la igualtat efectiva entre dones i homes

El Govern de la Generalitat va aprovar fa unes setmanes el projecte de Llei per a una nova ciutadania i per a la igualtat efectiva entre dones i homes. Aquest projecte de llei determina què han de fer els poders públics i els agents socials per fer possible la igualtat efectiva entre dones i homes. L’acció del govern en polítiques de dones, liderada per l’Institut Català de les Dones, ha tingut molt present la diversitat de les dones i per aquest mateix motiu el projecte de Llei concreta diversos àmbits en què cal treballar per tal que col·lectius com les dones joves puguem desenvolupar-nos en llibertat i sense desigualtats. Tot i això, “Malgrat reconèixer els importants avenços assolits en aquesta matèria, la situació de desigualtat entre dones i homes segueix sent, encara, molt important i està profundament arrelada a la nostra societat.”

Aquest és, sens dubte, un projecte de Llei ambiciós ja que pretén anar a l’arrel de les desigualtats entre dones i homes establint les bases d’un canvi social per eliminar el sexisme i l’androcentrisme present en les estructures socials, culturals econòmiques i polítiques del nostre país. Per fer-ho possible, el projecte de Llei estableix àrees d’actuació diverses per fer efectiva la transversalitat de gènere com poden ser la participació política i social; l’educació, cultura i coneixement; mercat de treball; polítiques dels temps; polítiques de ciutadania; medi ambient, urbanisme i habitatge i justícia i seguretat.

“Cal entendre les actuacions en matèria de drets de els dones com a un benefici per a tothom, dones i homes, que permet contribuir a la millora de la societat mateixa, que farà que esdevingui així, més democràtica, justa i solidària".

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/320023

Comparteix: