Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

03.02
2014
Les JERC aprovem una resolució a favor de l'avortament lliure i gratuït

El Consell Nacional de les JERC celebrat a Tordera, hem aprovat per unanimitat una resolució a favor de l'avortament lliure i gratuït i contra l'avantprojecte de llei presentada pel govern espanyol.

Manifestem el nostre rebuig a aquesta contrareforma que ataca contra els drets individuals de totes les dones a decidir sobre el seu cos i la seva maternitat. Una reforma que ens fa tornar enrere i ens situa com un dels països europeus amb més restriccions sobre el dret al propi cos de les dones. Amb aquesta llei, no sols tornem a una llei de supòsits com la del 1985, sinó que es va més enllà i es restringeixen els supòsits pels quals es pot interrompre un embaràs i també es treu la possibilitat a les menors de 16 i 17 d'anys d'avortar sense permís parental. Segons un estudi realitzat per ACAI, el 90% dels avortaments practicats el 2012 amb la nova reforma serien il·legals fet, que denunciem, abocarà a moltes dones a avortar clandestinament o a marxar a un altre país per poder interrompre el seu embaràs.

Les JERC ens comprometem a seguir treballant per l'avortament lliure i gratuït des de tots els àmbits on hi som presents, i conjuntament amb el moviment feminista com fins ara hem fet.

En aquest Consell Nacional, les JERC també hem aprovat resolucions contra el tancament de Catalunya ràdio i en defensa de l’espai comunicatiu en català al País Valencià, en contra de les prospeccions marines a la costa catalana, en contra del Pla Hidrològic Nacional que proposa l’Estat Espanyol  

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/326423

Comparteix: