Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

06.11
2016
Escollim, el tenim ben aprop #TrenquemElMasclisme

El dret de les dones a escollir en tots els àmbits de la seva vida inclou, per suposat, l’àmbit laboral. Les dones no estan obligades ni a no treballar ni a ocupar-se de les feines de la llar sinó a decidir què és el que volen fer amb la seva vida. Però no sempre és així: les dades ens diuen que les dones pateixen més atur. Segons l'oficina estadística europea, la taxa d’ocupació dels homes és un 9,6% superior a la de les dones. A més, en el conjunt de la UE, un 31,8% de les dones que treballen ho fan només a temps parcial.

I, a més, en l’àmbit laboral trobem moltes discriminacions per raó de gènere que van més enllà d’aquest dret a decidir. Parlem de la bretxa salarial: el sou de les dones, fent la mateixa feina que els homes, és un 19% inferior; diferència que s’incrementa si, a més, són mares, ja que llavors el seu sou és un 5% més inferior al de les dones treballadores sense fills. Segons l’Organització Internacional del Treball (OIT), si se segueix en aquesta dinàmica, on les dones són víctimes d’una doble bretxa salarial, la igualtat no s’aconseguirà fins al 2084, és a dir, passades set dècades.

Les dones hem de poder tenir igualtat d’oportunitats i possibilitats en el mercat laboral: ESCOLLIM, el tenim ben a prop, #TrenquemElMasclisme!

Escollim, el tenim ben aprop #TrenquemElMasclisme Escollim, el tenim ben aprop #TrenquemElMasclisme
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/360548

Comparteix: