Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

09.07
2015
El Parlament de Catalunya aprova per unanimitat la llei d’igualtat entre dones i homes

Ahir dimecres 8 de juliol, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei d’igualtat efectiva entre dones i homes. Malgrat validar de forma unànime la majoria dels seus articles i disposicions, aquells relacionats amb l’avortament, el dret al propi cos o la coeducació van ser votats en contra o abstenció per membres de PPC, C’s i UDC.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana celebrem que s’hagi aprovat aquesta llei, molt necessària tenint en compte que fins ara el Parlament de Catalunya no disposava de cap llei que regulés la igualtat de gènere. Aquesta, de règim sancionador, es proposa exercir la igualtat de forma efectiva i transversal. Així, entre d’altres, tracta temàtiques d’ocupació, participació social, mitjans de comunicació, educació, publicitat, contractació, etc. Tot i això, cal seguir lluitant perquè les desigualtats entre dones i homes siguin eliminades d’una vegada per totes de la nostra societat. Convertir verbs com fomentar, proumoure, contribuir o impulsar, que apareixen a la llei, en accions efectives i reals, així com dotar de recursos econòmics suficients les partides per tirar- la endavant: fer que aquesta nova llei no quedi en poc més que una declaració d’intencions.

Des de les JERC vetllarem perquè aquesta llei i el seu desplegament assegurin l’eliminació de les desigualtats també entre el jovent, on encara queda molt camí per fer com el nostre dia a dia o alguns estudis en matèria de violència masclista o de repartiment de els tasques del treball domèstic han demostrat. Veiem aquesta llei com una oportunitat i alhora com un repte per a la construcció d’una nova República Catalana on les desigualtats per raó de gènere siguin eliminades. Volem un nou país on ser dona i jove no sigui sinònim de discriminació sinó una oportunitat i un punt de partida cap a una societat més justa.

Segueix la lluita! Segueix la lluita!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/353940

Comparteix: