Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

04.05
2006
El Govern invertirà enguany més de 118 milions d’euros en el Pla de polítiques de dones

  • La dotació ha augmentat més del 243% respecte la inversió realitzada l’any 2005 en mesures per millorar la situació de les dones
  • Impulsar un marc favorable per a les dones repercuteix en l’increment de la competitivitat i la modernització de la societat
  • La inversió en polítiques de dones és una eina fonamental per consolidar i reactivar l’economia del país
 
 
La dotació pressupostaria que el Govern atorga anualment al Pla de polítiques de dones 2008-2011, s’ha situat aquest any en més de 118.847.530 euros, una xifra que suposa un increment del 243% respecte la inversió en mesures per millorar la situació de les dones realitzada l’any 2005, que va ser de més de 34.578.900 euros.

El Pla de polítiques de dones conté un total de 561 actuacions i l’objectiu final és aconseguir una relació més equilibrada entre dones i homes en tots els àmbits. La inversió en les polítiques de dones es manté com una de les prioritats bàsiques davant la situació actual i com a eina fonamental per consolidar i reactivar l’economia del país, ja que impulsar un marc favorable a les dones reverteix substancialment en l’increment de la competitivitat i la modernització de la societat.
 
L’avenç en la igualtat d’oportunitats de dones i homes no només respon a una necessitat d’equitat, aprofundiment democràtic i justícia social, sinó també d’eficiència econòmica. Incrementar la inversió en les polítiques de dones afavoreix un desenvolupament econòmic equilibrat i sostenible.
 
En el context actual el Govern continua donant prioritat a la col·laboració amb els ens locals perquè realitzin polítiques que afavoreixin les dones. L’exemple és l’aportació de l’Institut Català de les Dones a les polítiques de dones que desenvolupen els ens locals, que ha suposat una inversió de 9.945.453 euros des de la creació, l’any 2005, d’una convocatòria de subvencions específica.
 
 

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/314623

Comparteix: