Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE LES DONES

06.03
2014
8 de març, dones lliures en una terra lliure!

8 de març, dones lliures en una terra lliure!

Com cada 8 de març, celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i reivindicació que ens permet manifestar les desigualtats que encara hi ha. Esquerra Republicana i les JERC desitgem i volem que el Dia Internacional de les Dones d’aquest 2014 sigui el darrer que celebrem com a dones tutelades per l’Estat espanyol. Tenim l’oportunitat de construir un nou país amb plena igualtat efectiva i en què les dones siguem ben visibles en els àmbits social, cultural, econòmic i també polític. Esquerra Republicana i les JERC apostem perquè els drets de les dones no siguin moneda de canvi ni instrument de cap lluita partidista. 

Volem que els nostres drets, conquerits gràcies al compromís del moviment de dones, del moviment feminista i al de moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps. Ara fa dos anys de la implantació de la reforma laboral, una reforma que ha minvat els drets de la ciutadania i aboca les dones, encara més, a l’exclusió i la pobresa. Aquest retrocés en drets provoca més precarietat, dificulta l’entrada i el manteniment al mercat laboral de les dones que en van sortir i de les que hi han d’entrar per primer cop. També significa fer un pas enrere en l’àmbit de la conciliació laboral, personal i familiar. L’últim atac ha estat la reforma de la Llei de l’avortament, ja que elimina el dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra maternitat. És una contrareforma impulsada per l’ala més ultraconservadora de la dreta espanyola i que suposa la imposició d’uns criteris indefensables en un estat modern i democràtic. L’Estat espanyol tracta les dones com a menors d’edat, intenta situar-les sota la tutela de l’Estat i de l’Església i les aboca a avortar de manera clandestina, amb un evident perill per a la salut. De fet, el 90% de les interrupcions d’embaràs que hi va haver aquest 2012 haurien estat il·legals amb la nova Llei.

Esquerra Republicana i les JERC hem demanat la retirada urgent d’aquest avantpro-jecte de llei. D’altra banda, creiem que en el procés de construcció del nou Estat, cal disposar de lleis i normes pròpies. Desitgem disposar, al més aviat possible, de la llei d’igualtat efectiva entre dones i homes i també, específicament, de la llei de salut sexual i reproductiva.

Ara més que mai, hem de ser protagonistes de la construcció del nou país: ho desitgem i per això treballem per arribar a ser també, al més aviat possible, la nació sencera. I només serà amb la participació de tota la població, dones i homes per igual, que podrem construir una societat més democràtica, justa i equitativa per a tothom.

Dones lliures en una terra lliure! 


MANIFESTACIONS:
Alacant
12 h, Plaça de l’Estrella
Barcelona
18.30 h, Pl. Universitat
Punt de trobada: 18:15 h, davant del bar l'Estudiantil
Castelló
12 h, Plaça de la Pau
Girona
12 h, Escales de la Catedral
Palma
12.30 h, Pl. de la Porta Pintada
Tarragona
18 h, Plaça Imperial Tàrraco
València
19 h, El Parterre


ACTES AL TERRITORI:
Dimarts 4 de març
Molins de Rei, xerrada amb Marta Vilalta "Dones amb tots els drets". Ateneu Mulei, 20h. Ateneu

Divendres 7 de març
Igualada, presentació del llibre “El silenci dels telers; ser dona a les colònies tèxtils catalanes” i debat amb Assumpta Montallà i Tània Verge. Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí, 18:30h.
Vic, vídeo-fòrum "4 mesos, 3 setmanes i dos dies". Centre Cívic Can Pau Raba, 19h.

Dissabte 8 de març
Sabadell, parada informativa i venta de material. Tot el dia
Terres de l'Ebre, penjada de llaços lila en diferents poblacions.
Sant Feliu de Llobregat, presentació del llibre "Evolution, respostes a la crisi" amb Isabel Belmonte, acte polític amb Sílvia Casola . A partir de les 12:30
València, dinar i microrecital de poesia. A partir de les 14h.
Cerdanyola del Vallès, xocolatada. A partir de les 18h a la plaça de l'ajuntament.
Montcada i Reixach, xocolatada. A partir de les 18h a la plaça de l'esglèsia.
Barcelona, sopar-tertúlia "Dones i feina? Com ens afecta la crisi". Casal Pi i Sunyer, 21:30h.

Dilluns 10 de març
Palma, xerrada "la dona Avui" amb Francisca Mas, M. Àngel Lladó, Jaume Calafell i Eserança Mateu. Can Alcover, 19h.

Dijous 13 de març
Lleida, xerrada amb Ester Capella. Sala Paolo Freire

Divendres 14 de març
Figueres, xerrada amb Ester Capella i Sílvia Casola. Local d'Esquerra i JERC Figueres, 19:30h.

Dissabte 15 de març
Cerdanyola del Vallès, xerrada amb Sílvia Casola sobre la contrarefoma llei avortament. Local JERC, 12h

Divendres 21 de març
Reus, cine-fòrum "4 mesos, 3 setmanes i dos dies" i debat amb Sílvia Casola. 18:30h.  

img img
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/327023

Comparteix: