Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA INTERNACIONAL I COOPERACIÓ

01.10
2006
POSICIONAMENT SOBRE ELS ÚLTIMS FETS OCORREGUTS ALS TERRITORIS OCUPATS DEL SÀHARA OCCIDENTAL

Davant dels fets gravíssims que van passar durant la nit del 29 de setembre als territoris ocupats del Sàhara Occidental on les forces d'ocupació marroquines van agredir greument a activistes sahrauís i observadors internacionals, amb intent de segrest i robatori de mòbils (per eliminar proves), les JERC:

a) Condemnem la repressió brutal del govern marroquí al poble sahrauí i als observadors internacionals.
b) Exigim al govern espanyol que condemni els fets i exigeixi al govern marroquí la fi de la repressió al poble sahrauí.
c) Demanem que la MINURSO (Missió de les Nacions Unides pel Referèndum al Sàhara Occidental) pugui perseguir la vulneració dels Drets Humans per garantir la seguretat dels Sahrauís i dels observadors internacionals

Cal recordar que les JERC defensem:

1. El dret a la autodeterminació del poble sahrauí i de tots els pobles oprimits del món.
2. L'enderrocament del Mur de la Vergonya, de 2.500 km de distància, que divideix la població Sahrauí en dos parts; així com la neteja de tots els camps de mines anti-persones que envolten el mur.
3. El retorn dels sahrauís que estan als campaments de refugiats.
4. La fi de l'explotació dels recursos naturals dels territoris ocupats per part del Marroc vulnerant les resolucions de l'ONU.
5. La necessitat d'observadors internacionals per garantir un procés just i democràtic.
6. El reconeixement per part dels partits polítics i governs de la República Àrab Sahrauí democràtica.
7. L'assumpció per part del govern espanyol de les responsabilitats que té sobre el territori i la ciutadania del Sàhara Occidental.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/336823

Comparteix: