Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA INTERNACIONAL I COOPERACIÓ

07.12
2006
Les JERC participen a les II Jardunaldi Subiranistak organitzades per Gazte Abertzaleak i la Fundazioa Alkartasuna

Aquest passat cap de setmana, es van realitzar a Bilbo (Euskal Herria) les II Jornades Sobiranistes organitzades per Gazte Abertzaleak (Joventuts d’Eusko Alkartasuna i la Fundació Alkartasuna. Aquestes jornades pretenien ser un punt de trobada i de debat sobre el paper dels moviments sobiranistes i els partits independentistes dins el marc de la Unió Europea. En aquest sentit, les JERC van participar a dos taules rodones que pretenien analitzar la situació de les diferents nacions sense estat en l’actualitat i es va analitzar el model de construcció social, i l’actual moment de participació ciutadana en els diferents moviments sobiranistes existents en cada una de les nacions sense estat.

 

Per altra banda, les JERC van concloure la seva participació en les II Jornades Sobiranistes amb la realització d’una conferència sobre tot el procés de les Consultes sobiranistes que s’està duent a terme als Països Catalans. En aquesta intervenció, el Secretari de Relacions Internacionals i Cooperació de les JERC, Marc Puig, ha destacat que: “Estem vivint un moment històric, on tot l’independentisme està caminant en una sola direcció, per fer front a l’opressió de tants anys de l’Estat Espanyol, que a dia d’avui, té molta por del resultat que puguin dir les urnes en un futur referèndum d’autodeterminació”.

 

Al llarg d’aquestes jornades, van participar diferents membres de  Galiza Nova, Bloque Nacionalista Galego (BNG), Scottish National Party (SNP), Darreu Mocedá Independetista d’Asturies, Andecha Astur, Chobentú Aragonesista i les JERC entre d’altres.

 

Ressò mediàtic:

DIARI GARA

DIARI BERRIA

 

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/333523

Comparteix: