Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA INTERNACIONAL I COOPERACIÓ

15.01
2010
Les JERC inicien el seu projecte de cooperació al desenvolupament a Colòmbia.

En el marc del projecte de cooperació al desenvolupament que estan portant a terme les JERC amb la Coorporación Casa de la Juventud de Colòmbia, la nostra delegació ha assistit a la Escuela Nacional de Cuadros de las JUCO ( Joventuts Comunistes ).

 Aquest espai de trobada i formació té lloc a Bogotà durant gairebé un mes sencer ocupant un paper molt important en l'estructura formativa d'aquesta organització amb conferència d'un alt nivell i l'assistència de delegacions internacionals de moviments que actualment impulsen els processos revolucionaris a l'Amèrica Llatina.
 
La representació de les JERC ha assistit a la conferència sobre imperialisme ecològic i gestió dels recursos mundials de Renán Vega Cantor, Doctor en Estudis Polítics per la Universitat VIII de París i Professor de la Universitat Pedagògica Nacional de Bogotà, autor de llibres i assaigs sobre la història de Colòmbia i Amèrica Llatina, economia, marxisme i socialisme.
 
Seguidament l'Agregat Polític de l'Ambaixada Cubana a Bogotà ha realitzat una conferència sobre el procès revolucionari realitzant un especial émfasi en la dinàmica interna de treball del Partit Revolucionari Cubà. També ha fet un repàs al sistema electoral de la illa, amb els nefastos efectes econòmics del bloqueig imposat pels EUA i les relacions internacionals que mantenen amb els estats i organitzacions que actualment formen la vanguàrdia de l'esquerra internacional.
 

Al final del dia, les JERC s'ha reunit amb en Guillermo Baquero, membre de l'executiva de la Associación Colombiana de Estudiantes Universitarios, que forma part del FLAJ (Federación Latino Americana de Juventud) que manté un conveni de relacions amb el CNJC (Consell Nacional de la Joventut de Catalunya). Hem intercanviat experiències de lluita, fent un repàs històric a la trajectòria dels moviments estudiantils colombians i el seu sistema educatiu. L'estat colombià, mitjançant les forces de seguretat i els col·lectius paramilitars practiquen una política activa de repressió i assassinats contra els i les estudiants. Les JERC han adquirit el compromís de fer d'altaveu del conflicte i sensibilitzant al jovent català respecte a aquesta greu problemàtica en matèria de Drets Humans.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/334123

Comparteix: