Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA INTERNACIONAL I COOPERACIÓ

25.10
2006
LES JERC ES SOLIDARITZEN AMB LA LLUITA DEL POBLE SAHRAUÍ

Aquest passat dissabte, les JERC van participar en la concentració a Plaça Sant Jaume per expressar novament el seu suport i solidaritat al poble sahrauí. Milers ciutadans sahrauís, incloent-hi famílies senceres, s'han instal.lat en tendes de campanya i haimes als afores de les ciutats ocupades de l'Aaiun, Smara, Bojador i Dakhla per protestar contra el deteriorament de les seves condicions socials i econòmiques.

No es coneix una mobilització igual des del començament de la Intifada el 2005. Una vegada més, el poble sahrauí està donant mostres de la seva unitat i del seu profund i irrenunciable desig d'aconseguir la seva llibertat i la seva independència.

L'exèrcit marroquí i la Gendarmeria Reial mantenen rodejats els campaments mentre els helicòpters i avionetes militars sobrevolen la zona les 24 hores.

El Marroc impedeix l'arribada de provisions d'aigua i aliments als campaments més grans i han reprimit els campaments més petits com el de la ciutat de Bojador, on van causar 70 persones ferides i dotzenes de detingudes.

Per aquest motiu:

EXIGIM que es desbloquegin els campaments i que es retirin les forces d’ocupació i de repressió. Si la situació actual continua es podria produir una tragèdia humana devastadora i de grans proporcions.

EXIGIM que s’atenguin les demandes de la població sahrauí, que té tot el dret a poder desenvolupar-se personal, social, econòmicament i culturalment amb plena llibertat.

EXIGIM la intervenció urgent de la comunitat internacional, la protecció dels drets humans per part de la Missió de les Nacions Unides per a la realització del Referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) i la presència massiva d'observadors internacionals i mitjans de comunicació en els territoris que serveixin de protecció a la població indefensa.

EXIGIM el compliment de la legalitat internacional i la celebració del referèndum d’autodeterminació, en què el poble sahrauí decideixi lliurament el seu destí.

EXIGIM al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Govern Espanyol i a la Unió Europea que condemnin les detencions i vulneracions de Drets Humans per part del Govern del Marroc i perquè actuïn en conseqüència en les seves relacions amb el Marroc.

EXIGIM el cessament de la venda d'armament al Regne del Marroc, que es denunciï l’espoli de les riqueses del Sàhara Occidental ocupat i que es finiquitin els acords comercials i pesquers del Marroc amb la Unió Europea.

No descansarem fins que es faci justícia.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/337123

Comparteix: