Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA INTERNACIONAL I COOPERACIÓ

10.10
2008
LES JERC ES REUNEIXEN AMB UNA DELEGACIÓ DE LES JOVENTUTS DEL PARTIT COMUNISTA DE COLÒMBIA

La passada setmana les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) es van reunir amb una delegació de les joventuts del Partit Comunista de Colòmbia. Durant la reunió hi va haver un intercanvi de visions sobre la realitat dels Països Catalans i de Colòmbia. Ambdós organitzacions comparteixen la lluita per una societat més justa i l’aposta per la independència dels Països Catalans va ser molt ben rebuda per part de la delegació colombiana encapçalada per Juan Carlos Villamizar (membre de la direcció del Polo Democràtico a Europa) i Jaime Osorno (secretari d'organització del Partit Comunista).

El Partit Comunista està integrat dins la coalició del Polo Democràtico Alternativo que integra tots els partits d'esquerres colombians i que rep un 30% de suport de l’electorat. Les joventuts del PC a Colòmbia van destacar la seva lluita dins del moviment estudiantil que reclama una solució política i dialogada amb el govern Uribe. Aquest sector juvenil es veu perseguit a les universitat i els casos de violència són alarmants. En paraules de Osorno la justificació d’aquests actes es deguda a que "tota expressió que s’oposa al govern Uribe és catalogada com a terrorisme i és asfixiada militar i judicialment".

Les JERC van donar tot el seu suport a la lluita juvenil a Colòmbia i van condemnar les actuacions del govern Uribe. Per una altra banda, ambdues organitzacions van començar a planificar projectes d’actuació conjunta a mitjà i llarg termini.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/328523

Comparteix: