Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA INTERNACIONAL I COOPERACIÓ

07.05
2010
La delegació de les JERC al Sàhara coneix a diferents moviments socials Sahrauís

Els tres militants de les JERC que varen participar a la Trobada Jove al Sàhara organitzada pel CNJC ja han tornat als Països Catalans. En el marc de la trobada, tots els participants han tingut ocasió de establir forts lligams entre els i les Sahrauís, en especial a la població més jove i associada.

Entre les visites fetes destacar les recepcions dels governadors de les Wilayes de Al Aaiun i Smara, i d'una Daira del mateix Al Aaiun. També varem tenir trobades amb algunes brigades juvenils, visites a museus, escoles, tarbies (guarderies) i centres de discapacitats.

També destacar l'acció reivindicativa en el Mur de la vergonya, on tots els participants de la trobada i un grup de joves Sahrauí varem fer una cadena humana per demanar l'enderrocament del segon mur més gran del planeta (nomes per darrera de la muralla xinesa) i la recuperació de la sobirania dels territoris ocupats pel Marroc a la República Arab Sahrauí Democràtica.

La trobada també va tenir la sort de ser rebuda per Mohamed Abdelaziz President de la RASD i Secretari General del Front Polisari, màxim dirigent del poble Sahrauí. Abdelaziz va agrair la presència de la joventut catalana representada pel CNJC i va encoratjar als participants de la trobada a donar el ressò mediàtic. També va demanar a les joventuts polítiques presents que exigíssim als nostres representants polítics a reconèixer la República Àrab Sahrauí Democràtica com a sobirana de tots els territoris Sahrauís.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/335623

Comparteix: