< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.09
2013
Prou imPPosicions! És el nostre cos, nosaltres decidim!

Fa 23 anys, en el marc de l’Assemblea del Moviment Feminista Llatinoamericà celebrada a l’Argentina, es va instaurar el 28 de setembre com el Dia Internacional per a la Despenalització de l’Avortament per tal de lluitar contra el fet que els avortaments clandestins fossin la primera causa de mortalitat a molts països d’aquest territori. Avui, però, les restriccions a la interrupció voluntària de l’embaràs continuen esdevenint un obstacle a la lliure decisió de les dones sobre el propi cos i la seva maternitat.

La contra-reforma que planteja el govern espanyol suposa un enorme pas enrere tornant a un sistema de "supòsits" similar a la llei del 1985 i suposarà la pèrdua d'alguns avenços que es van poder fer gràcies a la llei aprovada el 2010 en matèria de prevenció i d’educació sexual i reproductiva i garantint la interrupció voluntària de l’embaràs dins el sistema sanitari públic.

Per tot això, aquest 28 de setembre cal que sortim al carrer per la defensa dels nostres drets sexuals i reproductius i per la despenalització total de l'avortament.

Prou imPPosicions! És el nostre cos, nosaltres decidim!

Actes arreu del territori:

28 setembre:
Barcelona: Manifestació unitària (18:00h, Delegació del Govern) Les JERC quedem a les 17:30 al carrer Provença amb Roger de Llúria
Sant Feliu de Llobregat: Concentració i lectura manifest (19:30h, plaça de la vila)
Castelló: Manifestació a les 11.30H des de la Farola.
València: Jornada "El poder de decidir és nostre. Informades, rearmades, preparades". Organitza la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València. Palau de Pineda, Plaç del Carme, 4. De 9.30H a 18.00H. La inscripció és gratuïta.
Alacant: Concentració a la plaça 25 de maig (Mercat Central d'Alacant) a les 18.00H.

5 octubre:
Alcanar: Xerrada sobre drets sexuals i reproductius amb Ester Capella, Sílvia Casola i Anna Chillida (18:00h)  

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/160435

Comparteix: