< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.11
2013
Nunca mais!

Avui, onze anys després de la catàstrofe del petrolier Prestige, l’Audiència de La Coruña ha absolt els acusats: el capità del vaixell, el cap de màquines i l’ex-director general de la marina mercant. L’Audiència conclou que no es poden saber les causes de l’enfonsament del vaixell i que, per tant, no hi pot haver responsabilitats penals ni pel govern ni pels comandaments del petrolier.
Els governs del PP –de Galicia i de l’Estat- van cometre greus errors de gestió en el moment del vessament. Maraino Rajoy, per exemple, llavors vicepresident del govern, declarava que el vessament eren “hilitos de plastilina”, menyspreant les costes, la terra i els ciutadans. Onze anys més tard, avui mateix, Arias Cañete, ministre de Mediambient, ha tret pit i ha volgut recalcar la que diuen va ser “una bona gestió del govern del Partit Popular de l’enfonsament del petrolier”.
Des de les JERC considerem que la sentència és una vergonya i un insult a tota les persones que es van veure afectades per la catàstrofe ecològica. Denunciem que estableix un precedent i que dóna a entendre que hi ha via lliure per malmetre el medi ambient.
El jovent independentista exigim que es faci justícia de veritat i que es jutgin els veritables culpables de la catàstrofe. Així mateix, considerem que les polítiques de prevenció en matèria mediambiental a tot l’Estat espanyol són insuficients actualment i que cal solucionar aquesta greu mancança per evitar més desastres d’aquesta magnitud. 

77.000 toneladas de cru, 20 esquerdes, 126.000 afectats només al sector pesquer, afectació al 41% de tot el litoral espanyol, 400 platges afectades, 10.000 voluntaris, 1.087 atesos sanitàriament, afectacions a 25 hàbitats protegits i provocà la desaparició d’una població de 110.000 aves de 90, espècies algunes en perill d’extinció. 266.650 fulls al sumari, 55 acusacions, 70 advocats, 27 procuradors, 140 testimonis, 98 proves pericials,
14.000 afectats,
0 culpables.

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/160525

Comparteix: