< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.11
2013
Les Jerc Vallès Oriental participarem en els actes de la diada de la Catalunya Nord

El proper dissabte dia 9 de novembre

Avui, dia 7 de novembre, commemorem el 354è aniversari de la signatura del Tractat dels Pirineus, en el que la monarquia hispànica va cedir a França els territoris del Rosselló, el Conflent, el Capcir, el Vallespir i la meitat nord de la Cerdanya a canvi que els francesos deixessin d’ajudar a Catalunya en la guerra dels segadors. Així doncs, més de 300 anys després, seguim defensant la cultura i la llengua catalana a la Catalunya Nord, que malgrat tots els intents d’eliminar-la i eradicar-la per part del jacobí estat francès, segueix persistint i lluitant per un futur millor que abraci la llibertat.

D’aquesta manera les JERC entomem aquesta nova diada de la Catalunya Nord amb un repte immens per davant. El procés cap a la llibertat que està vivint Catalunya obre novament la porta a albirar un futur comú amb la Catalunya Nord, un futur de respecte a les nostres senyes d’identitat així com un futur pròsper econòmicament que s’encarnaria amb la llibertat dels Països Catalans.

Per aquest motiu, des de les JERC animem a tot el jovent a participar dels diferents actes organitzats. No ens quedem a casa, dissabte cal omplir els carrers de Perpinyà! Amb la força del jovent, la Catalunya Nord també avança cap a la llibertat!

Actes nacionals:

DISSABTE 9 DE NOVEMBRE

16.59h VIA DEL NORD. Centre de Perpinyà. Cadena humana que unirà les diferents institucions de la Catalunya Nord reclamant la llibertat.

18.00h CASTELLET. Encesa estelada gegant.  

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/160515

Comparteix: