< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.01
2017
Les JERC Vallès Oriental celebrem una macrojornada comarcal

El passat 2 de gener les JERC Vallès Oriental ens vam reunir en assemblea a Sant Pere de Vilamajor, per donar el tret de sortida al nou any i per afrontar, amb noves i carregades energies aquest 2017 ple de canvis!

Periòdicament l'assemblea comarcal es reuneix, a diferents poblacions, per parlar i decidir el dia a dia de l'organització. A més a més, aprofitant que començàvem el nou any i que seguíem amb festes de Nadal, vam donar el tret de sortida a la nova campanya anomenada "País en Construcció".
Es tracta d'un projecte molt gran que pretén articul·lar tot un seguit de formacions sobre els temes cabdals i més importants que nosaltres creiem que la futura República Catalana s'ha de plantejar quan es configuri. Així doncs, van sortir temes com ara: la República com a forma d'estat, el model territorial, educatiu, sanitari, econòmic, lingüístic, etc.
Seguint una lògica de més general a més concret, vam començar la primera formació sobre "Republicanismes", a càrrec de l'Èric Gómez, militant de les JERC Sant Cugat, graduat en Dret i Ciències Polítiques i actualment assessor jurídic d'Esquerra Republicana. Ell ens va explicar, a grans trets, què suposava definir-se com a republicà, què inclou aquesta forma d'estat, i tots els aspectes que s'hauran de tenir en compte en el moment de decidir com es configura el nou estat. És a dir, per exemple, les formes de govern, el sistema electoral, l'Estat Democràtic i Social, el control constitucional o els òrgans supranacionals.

Totes aquestes qüestions que ens hem plantejat avui nosaltres han servit per entendre tot allò que ja fa molt temps que s’està generant i decidint en el marc de la configuració de la imminent futura República Catalana. 
Des de les JERC creiem imprescindible que la joventut es formi i participi d’aquest procés d’independència.
Hi tenim molt a dir. 
Cal que construïm, entre totes, una república molt més justa, socialista, feminista, ecologista i sostenible. 

Collage Collage
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186854

Comparteix: