< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.05
2016
Les JERC diem NO al PDU del Circuit de Barcelona-Catalunya

Les Joventuts d'Esquerra Republicana, reunides en el Consell Nacional celebrat avui 7 de maig a la vila de Parets del Vallès, aprovem per unanimitat una resolució que rebutja el Pla Director Urbanístic del Circuit de Barcelona-Catalunya.


Aquest nou pla, aprovat per l'últim govern en funcions de Convergència i Unió i recolzat pels consistoris socialistes afectats de la comarca, planteja ocupar sòl agrícola-forestal per promoure l'oci del motor, sota l'excusa de la creació de nous llocs de treball.

Un model basat en la construcció d'hotels, restaurants, comerços i oci fora de la trama urbana consolidada no és el model territorial i urbanístic que defensem les JERC. Alhora, tampoc ho és el model econòmic demostradament fallit que fomenta el ciment, el petroli i els parcs temàtics, que consumirà molts recursos públics i territorials en fins privats i que abocarà a la desaparició del petit comerç, precaritzarà el treball i promocionarà un oci exclusivament consumista.

Les JERC apostem per un model territorial sostenible, potenciant les zones agrícoles i forestals per arribar a connectar zones com Gallecs, Palou, el riu Congost i la Riera del Tenes, millorant la seva qualitat i la seva resiliència, per encaminar cap a un Parc Agrari-Forestal de la Plana del Vallès. També apostem per seguir potenciant el comerç local, fora del capitalisme salvatge que proposa aquest PDU, i per la recuperació de l'oci popular.

Defensem el nostre territori! Defensem el nostre territori!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/184920

Comparteix: