< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.09
2014
La Diada de Catalunya, la V a Barcelona i la voluntat democràtica

Ahir va ser un dia de joia per milions de catalans, els que assistiren a la V i els que no pogueren per motius diversos. Som a punt d'arribar al punt àlgid del camí, amb una il·lusió i una voluntat que mou muntanyes.

Independentment de tots els diaris, organitzacions i comunicats, nosaltres volem oferir una visió diferent de la via, i en general del procés.

Com bé sabeu, a les JERC tenim un munt de persones, ja sigui independentistes de sempre, o convençuts de fa poc, que treballen i lluiten dia a dia per a aconseguir la independència i el socialisme al nostre país. 

És el cas de la Mireia Astivill, que tot i que la seva família va anar a la V, va preferir anar-hi amb els companys de les JERC Mollet, amb els que ja havia compartit l'anterior Via Catalana. Per a ella, aquesta demostració "farà veure, no només a Europa, sinó també a tot el món, que el poble volem decidir el que ens espera en un futur pròxim i que ja estem farts d'aguantar a aquells que no ens respecten. Els catalans no som perfectes ni molt menys, però el que tenim clar és que no hi ha major democràcia que el dret a votar".

Ella mateixa declara que, tot i que havia vist fins fa poc només el punt de vista independentista, el procés li està ensenyant diferents formes de pensament i d'opinió, algunes molt allunyades de la seva i que no l'han convençut.

En Sergi Hernández, de Bigues i Riells, va anar amb una amiga, fins fa poc una desconeguda. Allà, al tram 63, es trobà amb tota la veïnada del seu poble. Per a ell, una persona alegre i, si no el coneixes gaire bé, amb pinzellades de despreocupació, puntualitza que el més important és
 "que podrem parlar amb Espanya de tu a tu, i no pas amb la sensació d'inferioritat que tenim ara". Ell en canvi, no va esdevenir independentista fins el 2010, quan va veure que l'estatut era a Madrid i que no tornaria d'una sola peça. 

I com ells, desenes de joves que treballem, poble a poble, tema a tema, persona a persona, per la llibertat de la nostra terra. Als més veterans, aquells que fa anys que són aquí, se'ls nota quan hi parles que veuen com "ha arribat l'hora", després de tanta lluita frustrada fins aquests temps.

Volem agraïr amb això, si voleu considereu-ho un acte d'autocomplaença, a cadascuna de les persones que han lluitat, la feina que han dut a terme, però també a aquells que són ara amb nosaltres, amb la joia de veure l'avenç dels esdeveniments, quasi vertiginosos, cap al nostre objectiu.

Moltes gràcies de tot cor

Composició amb els militants de les JERC Vallès Oriental i acompanyants Composició amb els militants de les JERC Vallès Oriental i acompanyants
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/178051

Comparteix: