< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.02
2017
Jornada 18F: Formacions i Manifestació #VolemAcollir

Ahir 18 de febrer va ser una jornada intensa per les JERC Vallès Oriental.
 
Ens vam formar sobre dues temàtiques imprescindibles a l'hora de lluitar per construir el país que volem, i seguidament vam assistir a la Gran Manifestació per l'acollida de persones refugiades i migrants a Barcelona. 

Vam començar el dia amb dues formacions diferents.
 
Per un costat, una part de la militància va assistir a la formació que organitzava la Sectorial de Política Internacional i Cooperació de les JERC sobre "Els drets dels refugiats i el combat de l'extrema dreta". Aquesta es va dividir en tres apartats que van acabar en un petit debat entre les persones assistents. Es va parlar sobre "El conflicte de Síria", a càrrec del militant Marc Morató, seguidament es va donar pas a una primera taula rodona sobre "Polítiques migratòries a la Unió Europea i als Països Catalans" a càrrec de Maria Dantas (d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme), Maria Fabregas (politòloga) i Ana Surra (Diputada d'ERC al Congrés), i finalment una segona taula rodona sobre "l'Extrema dreta a Europa i als Països Catalans", a càrrec de David Minoves (President del CIEMEN), Helena Castellà (politòloga) i Jordi Borràs (fotoperiodista).
 
 
Per l'altre costat, la resta de la militància va assistir a la formació que organitzaven les Secretàries de la Dona d'Esquerra Republicana del Vallès Oriental sobre "Micromasclismes: què són? i com podem lluitar-hi en contra", i que va anar a càrrec de la nostra companya Montserrat Ventura, de les JERC Vilamajor. Ella ens va fer èmfasi en la necessitat de visibilitzar els micromasclismes que es donen constantment en el nostre dia a dia i en els nostres entorns més propers, per tal de no perpetuar-los. A més a més també es valora molt positivament les reflexions i vivències personals que van exposar les persones assistents. 
 
Finalment, per la tarda vam desplaçar-nos tota la militància a Barcelona per assistir a la Gran Manifestació per l'acollida de persones refugiades i migrants de Barcelona. Totes juntes vam denunciar la flagrant violació de Drets Humans que aquestes persones pateixen per part de les institucions europees i dels governs nacionals, en no reconèixer-los ni donar-los l'asil ni la protecció que necessiten per poder sobreviure i viure. Vam cridar, un cop més, que la ciutadania catalana #VolemAcollir

Bloc JERC a la Manifestació #VolemAcollir Bloc JERC a la Manifestació #VolemAcollir
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187175

Comparteix: