< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.08
2017
Iniciem la campanya de l'1 d'Octubre denunciant la difícil mobilitat, les ETT's i la pressió estètica

Les JERC Vallès Oriental donàvem el tret de sortida a la campanya pel referèndum de l'1 d'Octubre el 2 de juliol a l'estació de l'R3 de Mollet del Vallès. Sota el lema #DiemSí, #Guanyem-hoTOT vam denunciar les precàries infraestructures de les quals disposem a la comarca, que ens impossibiliten poder gaudir d'una bona mobilitat dins d'aquesta i ens condemnen a l'utilització constant del vehicle privat. Aquesta primera acció s'emmarcava dins de l'eix de mobilitat, per reclamar que només amb la fundació de la República podrem assolir un sistema de transport públic, equilibrat i eficient.


Seguidament, i tenint en compte l'època d'estiu, vam creure conveninent continuar per l'eix del treball, i així denunciar la precarietat laboral que el capitalisme fomenta i que condemna la majoria del jovent del nostre país a unes jornades de treball i sous indignes. L'acció va consistir en precintar, encartellar i tancar simbòlicament 12 Empreses de Treball Temporal (ETT) de Granollers, per ser còmplices d'aquesta explotació i precarietat. 
Cal trencar, per complet, aquest sistema laboral per tal de construir-ne un altre on el jovent treballador del nostre país gaudeixi de llocs de treball dignes, ben remunerats i professionalitzats. 


Darrerament i també aprofitant l'estiu, vam voler atacar l'eix de la pressió estètica i la desigualtat de gènere, per denunciar una realitat diària i injusta que pateix el col·lectiu femení, i en especial les joves, de manera inherent al sistema patriarcal i neoliberal que impera en la nostra societat. La pressió estètica constitueix una fòrmula perfecta d'opressió de gènere, que ens insisteix en assolir uns canons de bellesa irreals i molt lluny de reflectir la diversitat de cossos que existeixen. És per això que vam voler tornar a repetir el tipus d'acció i encartellar, precintar i clausurar simbòlicament una trentena de locals del centre de Granollers, mostrant el nostre total rebuig a aquesta pressió i cossificació. 
Cal trencar, per complet, amb el sistema heteropatriarcal i construir una societat on dones i homes puguin viure i conviure en llibertat. 

Des de les JERC del Vallès Oriental creiem imprescindible reivindicar la creació d'una nova realitat social, política i econòmica. 
El proper 1 d'Octubre tenim l'oportunitat de construir-la, de fer una República Catalana que permeti al jovent viure dignement i lliurement. 

DIGUEM SÍ, GUANYEM-HO TOT!

 

Cartell nacional per la campanya de l'1 d'Octubre Cartell nacional per la campanya de l'1 d'Octubre
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/188722

Comparteix: