< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.01
2014
Gota a gota som mar

El 28 de Desembre de 1995, el Parlament basc va instar al reagrupament dels presos i preses basques a Euskal Herria però el Parlament va ser despreciat. Com a resposta hi ha hagut innumerables pronunciaments per part del Parlament, de les diputacions i dels ajuntaments per posar fi a la dispersió. El 7 de Gener del 2012, 110.000 persones vàren sortir al carrer de Bilbao demanant justícia i el 12 de Gener del 2013, la situació es va repetir, quan 115.000 persones vàren tornar a sortir al carrer per demanar el fi de la dispersió. Desgraciadament, cap d'aquestes mesures dutes a terme va provocar una resposta per arribar a la solució del conflicte, sinó que més aviat, van provocar una política penitenciària més dura i repressiva, fins al punt de provocar que Espanya hagi estat condemnada per violar els drets humans. Al 2013, Herrira va ser atacada com a venjança. Per tot això, aquest 11 de Gener es produirà la major mobilització ciutadana de la història d'Euskal Herria sota el lema "Tantaz Tanta itsasoa gara" ("Gota a gota som mar").
El moment històric que esta vivint la ciutadania d'Euskal Herria desitja i necessita la pau i aquesta política penitenciària és un obstacle per aconseguir-la.
L'horitzó de pau i solucions que Euskal Herria es mereix i necessita és cosa de tots. Tots som gotes que venim de mil i una fonts i ens hem de sumar com a tals a aquest mar de solidaritat. Des de les JERC, som conscients de la realitat que es viu a Euskal Herria i de les necessitats i anhels de la seva gent. Sabem que només tindrà lloc la finalització del conflicte quan tingui lloc el reconeixement de les víctimes i la creació d'un camí de tornada a casa pels presos i exiliats. Per tots aquest motius, les JERC formarem part d'aquest mar i ho farem carregats d'energia positiva i d'anhel de justícia, per així, poder ajudar a convertir aquest gran consens social en font de vida; en pluja que ompli els rius i en rius que carregats de força i d'esperança obrin nous camins cap a la pau.

Us convidem a tots a formar part d'aquest nou projecte de convivència, el qual, es desenvoluparà en un espai comú pels drets humans, la resolució i la pau que tant anhelada i necessària és per al poble d'Euskal Herria.

Si tots som gotes podem arribar a canviar les coses, perquè arribarà un moment que no hi haurà fronteres per a aquest gran mar d'esperança.

EUSKAL HERRIA EUSKAL HERRIRA!
  

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/160615

Comparteix: