< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.07
2016
Donatiu a l'EREC dels diners recaptats amb la venda de roses solidàries per Sant Jordi per que puguin seguir realitzant la seva tasca d'assistència humanitària als camps de refugiades

El passat dimarts dia 5 va celebrar-se, al Casal Republica de Can Xic Corder de La Garriga, l'acte "Síria al debat: guerra, exili, voluntaris i acolliment" organitzat per la secció local d'Esquerra Republicana de La Garriga. Va estar organitzar per la secció local d'Esquerra Republicana de  La Garriga, en col·laboració amb les Joventuts d'Esquerra del Vallès Oriental. Es comptava amb els ponents: Mouafak Assad, representant de la Comunitat Siriana de Catalunya; Oriol Amorós, secretari de Ciutadania i Immigració d'ERC; Bernat Picornell, senador i de les JERC; Bernat  Pratginestós, bomber voluntaris de rescat de l'Equip  de Rescat d'Emergències de Catalunya (EREC).


 

L'objectiu de la xerrada era donar a conèixer l'actual situació de les persones que, fugint d'una guerra al seu país, es troben atrapades en camps de Grècia i Turquia a les portes d'Europa en condicions miserables.  El fet de poder comptar amb ponents d'àmbits diversos va permetre que cadascun d'ells pogués donar referències i opinions diferents sobre un mateix problema com és el de la incapacitat de reacció de la Unió Europea davant d'una crisi humanitària d'aquest tamany.

En Bernat Pratginestós, un dels ponents de l'acte, és un bomber voluntari que va estar treballant durant un temps als camps de refugiades d'Idomeni  i de Lesbos repartint menjar i donant ajuda humanitària. Va ser a ell, com a representant de l'EREC, a qui les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya del Vallès Oriental vam fer entrega dels diners que vam recaptar aquest Sant Jordi venent roses solidàries al centre de Granollers per tal que puguin continuar amb la seva tasca d'assistència i ajuda a totes les persones que segueixen en aquests camps.

És imprescindible que la ciutadania reaccioni, es mobilitzi, actuï i desobeeixi a una classe política que es conforma i oblida que, no fa gaire temps, érem nostraltres qui patiem les conseqüències de l'exili.

No oblidem mai que sols el poble salva el poble! 

 

Secretari d'Organització, Pere Marieges, fent l'entrega Secretari d'Organització, Pere Marieges, fent l'entrega
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/185400

Comparteix: