< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.05
2017
#DiacontralaLGTBIfòbia, sempre insubmises contra l’heteropatriarcat

Avui dia 17 de maig és el Dia contra la LGTBIfòbia, és a dir, contra totes les fòbies a allò que no és heteronormatiu. 

Una jornada més de lluita que aprofitem per denunciar els abusos de drets que sofreixen les persones d’aquest col·lectiu pel simple fet de tenir una identitat de gènere i orientació sexual no emmarcada dins de l’heteronormativitat que ens imposa el sistema heteropatriarcal.
Aquest sistema que impera en la nostra societat i en el nostre món es regeix per certes normes i estereotips atribuïdes, sense sentit, a dones i homes, i predica que les relacions sexuals només es poden entendre entre aquests dos gèneres, és a dir, relacions heterosexuals. D’aquesta manera, doncs, el sistema exclou, reprimeix, persegueix  i penalitza sistemàticament tot allò que se surti d’aquesta norma, és a dir, la resta de diversitats sexuals que existeixen. La discriminació és tanta que encara en molts països del món, de fet en gairebé 80, està castigat amb pena de mort o perseguit institucionalment amb legislacions que vulneren totalment els seus drets com a persones. Per exemple, l’horrible existència de camps de concentració per al col·lectiu LGTBI a Txetxènia.

Les JERC Vallès Oriental ho denunciem en passat, present i futur, i també la passivitat dels organismes internacionals davant d’aquestes situacions. Quan no actues, inevitablement ho permets i ho perpetues. Des de l’organització seguirem reclamant incansablement un món lliure de discriminacions, estigmes i pressions. Un món que es regeixi pel principi del respecte a la diversitat i la llibertat.
 
Per uns Països Catalans lliures de LGTBIfòbia!
 
 

DIA CONTRA LA LGTBIFÒBIA DIA CONTRA LA LGTBIFÒBIA
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/188132

Comparteix: