< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.11
2013
Aturem el feixisme!

Aquest matí l’expresident del govern espanyol José Maria Aznar ha deixat clara quina és la seva solució a la voluntat del poble català. Per Aznar, la convocatòria d’una consulta sobiranista hauria d’estar penada amb 5 anys de presó, la mateixa que s’aplica als homicidis imprudents.

Davant aquestes declaracions el jovent independentista, les JERC, hem volgut remarcar el seu més frontal rebuig a una actitud que considerem feixista, ja que Aznar vol tenir submís i callat al poble català, negant el dret democràtic a decidir el nostre futur.

Les JERC hem recordat, a més, que Aznar té el rècord d’indults concedits a l’estat espanyol; només l’any 1998 en va concedir més de 1.500 o l’any 2000 signant-ne més de 1.300. En els seus 8 anys de mandat l’expresident espanyol va obtenir una mitjana de 2,1 indults al dia, la més alta de la història.

Cal recordar, doncs que Aznar va indultar persones jutjades i condemnades com Carlos Navarro, Luís Oliveró o Alberto Floresa, condemnats a més d’onze anys de presó pel cas Filesa; l’exministre socialista José Barrionuevo i l’exsecretari d’Estat per la seguretat, Rafael Vera, condemnats a 10 anys de presó per segrest, malversació de fons i detencions il·legals amb el cas GAL; o el jutge José Ramon Manzanares, condemnat per prevaricació i que el govern d’Aznar va indultar l’abril de 2004 en el seu últim consell de ministres quan ja es trobava en funcions.

D’aquesta manera veiem com Aznar demana presó per a aquells que volem exercir la democràcia i escoltar al poble, mentre que decideix treure de la presó a delinqüents, mafiosos, estafadors i assassins que ja han estat condemnats per la justícia i tornar-los a deixar al carrer.

Pel portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, aquesta és “una mostra més de com l’estat espanyol n’està de podrit” i sense anar més lluny ha recordat que “la setmana passada sortien absolts tots els acusats pel delicte ecològic més gran de la història com va ser la catàstrofe del presitge, mentre que es demanaven 7 anys de presó a una jove per tocar el piano a casa seva”. Així mateix, Gómez del Moral ha fet una advertència a Aznar i l’estat espanyol, recordant que “aquest no és un procés d’un sol partit o d’un sol president, aquest és un procés popular, i no hi ha presons prou grans ni prou militars per doblegar la voluntat de tot un poble per avançar democràticament cap a la llibertat”.  

URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/160545

Comparteix: