< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.11
2016
25N - Dia per a l'eliminació de la violència contra les dones

#TrenquemElMasclisme
 
La Violència Masclista és la qual que s'exerceix contra les dones, tant en l'àmbit públic com el privat, en el marc d'un sistema heteropatriarcal, en el qual s'estableixen unes relacions de poder dels homes sobre les dones, recolzades a través de la construcció de mitjans físics, econòmics o psicològics - incloses les amenaces, intimidacions o coaccions -. Té com a resultat una persistent desigualtat contra les dones pel simple fet de ser-ho, que es materialitza en tots els àmbits de la vida, i que causa dany o patiment físic, sexual o psicològic. Cal que reivindiquem, en tots els àmbits i amb tots els mitjans possibles, el dret de les dones a viure lliures de violència masclista i segures. Fer entendre que aquesta és una qüestió que rau en la problemàtica estructural de la nostra societat i exigir que segueixi ocupant i sent concebuda com una prioritat en les agendes polítiques dels partits polítics i dels diferents governs. La societat civil n'ha de prendre part, com a actor més important, i mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència masclista. És per això que és essencial visibilitzar i denunciar totes les formes de masclisme que patim dia rere dia.
 
Des de les JERC Vallès Oriental mostrem, un cop més, el nostre compromís a seguir treballant per uns Països Catalans feministes, lliures de violència masclista. La lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes ha estat i serà sempre un dels principals eixos de la nostra lluita.
És per això que durant tota aquesta setmana hem estat encartellant, organitzant xerrades i debats, traient imatges i vídeos per conscienciar i formar a la ciutadania entorn a la problemàtica. Només si totes les persones ens unim per fer front a una societat que perpetua la injustícia i l'opressió vers les dones, aconseguirem transformar-la en una de més equitativa, justa i segura, amb igualtat d'oportunitats i sense discriminacions. 
 
La lluita és de totes. Avui, 25 de novembre, manifesta't contra la violència masclista a les 19h a la Rambla de Canaletes (Barcelona).

 

Convocatòries a la Manifestació del 25N Convocatòries a la Manifestació del 25N
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186312

Comparteix: