< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

21.03
2017
Posem fi a la discriminació racial

Dia rere dia percebem accions i actituds les quals contenen un rereforns racista i xenòfob. Avui dia 21 de març, dia contra la discriminació racial, adonem-nos d'algunes d'elles i intentem aturar-les o si més no percebre-les. No volem viure en una societat en què les persones siguin jutjades pel seu origen, ètnia o pensament. Deixem enrere tots aquells prejudicis que se'ns intenten inculcar des dels grans poders, adquirim valors, pensem en quina mena de societat volem i actuem visualitzant-la per aconseguir-la. 

Avui, dia 21 de març, se celebra el dia contra la disciminació racial. En motiu d'aquesta data, a les JERC Ponent ens agradaria reivindicar quant necessari és fer obrir els ulls a totes aquelles persones que encara pensen que, en ple segle XXI, la discriminació entre ètnies no existeix.
 

A dia d'avui, la situació de respecte i igualtat entre persones de diferents orígens, ètnies o cultures ha millorat molt, però sembla que en els darrers anys s'ha estancat o fins i tot retrocedit. Sembla, que encara hi ha la presència en aquest món de persones que sense cap raó, són creients d'una falsa superioritat pel color de la seva pell o pel tipus de roba que porten. I no volem parlar d'una discriminació racial com l'esclavisme: els conceptes radicals de la discriminació ja han desaparegut, no obstant això, n'hi ha una sèrie que passen desapercebuts. Potser per això, generalment els acceptem com una cosa la qual “sempre ha passat”.

 

Siguem conscients d'actes actuals de discriminació els quals no percebem, o sí, però ignorem. Una mica d'humor negre? Mirar amb recel la motxilla d'una persona àrab en una estació? Per què no la del suís de la nostra esquerra? Per què un tiroteig dut a terme per un alemany serà un acte de bogeria momentània, mentre que si està realitzat per un musulmà serà un acte terrorista? Sembla que no tots els musulmans són terroristes però que tots els terroristes sí que son musulmans.

 

Deixem enrere els prejudicis, deixem enrere la falsa por que ens han posat al cos. Deixem enrere tot allò que actualment està caracteritzant la societat occidental en la qual vivim i pensem. Parem a pensar un moment quina classe de poders estan pujant als països amb més domini internacionalment. Pensem en quina societat volem i com podem construir-la. Pensem amb valors. Pensem en tot això, i després actuem conseqüentment amb els nostres pensaments i creences.

 

JERC Ponent
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/187543

Comparteix: