< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.06
2017
Volem una República de llibertats!

Des de les JERC Ponent volem reivindicar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI sota la bandera dels colors, una bandera la qual s’inspira en un sentiment de companyerisme i sobretot llibertat per ser qui tu vulguis i estimar com i a qui vulguis, perquè estimem com volem!

 

Enguany és especialment necessari reconèixer les mobilitzacions dels que ens precedeixen, ara que fa 40 anys de la primera manifestació de l’Orgull LGTBI+ al nostre país. Llavors per reivindicar la derogació de la “Ley de Peligrosidad y Rehabilitación Social”, una llei franquista destinada a la repressió i el càstig de les persones homosexuals.
 

Reprenem la incansable lluita del col·lectiu LGTBIQ i remarquem la importància d’aquest dia perquè des de ben petits que se'ns ensenya a ser diferent i ens diuen que és quelcom dolent i que hem d’adaptar-nos a un esquema imposat per una societat homogènia que sovint no ens representa. La mateixa societat la qual incita a senyalar i despreciar a qualsevol que vulgui sortir d’aquests estàndards i rols marcats. Els gais, lesbianes, bisexuals, asexuals i transsexuals i queers som objecte de discriminacions de tot tipus per no seguir aquest esquema social imaginari. Encara a dia d’avui, tot i que ens pugui semblar quelcom arcaic o llunyà, existeixen catorze països en els quals la pena capital es una pràctica habitual per totes aquelles persones qui ens identifiquem amb un gènere o estimen d’una manera diferent a la que la societat té estandaritzada.

Per les Joventuts d’Esquerra Republicana aquestes mostres d’odi només fan més evident la necessitat de fer un important pas endavant en la igualtat efectiva i constituir una República en què es reconegui i es respecti la diversitat sexual i de gènere com a part dels seus valors fundacionals. Una República que lluiti activament per eradicar qualsevol mostra de LGTBIfòbia i que reconegui el dret de totes les persones a estimar com vulgui.
 

Creiem i apostem de manera ferma per una societat igualitària i lliure de discriminacions de tot tipus on predomini el respecte i l’educació.

Encara ens queda molt camí per recórrer, però el recorrerem tots junts.  

 
 

Volem una República de llibertats! Volem una República de llibertats!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/188534

Comparteix: