< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

02.11
2017
BALANÇ DE JERPV SOBRE ELS FETS AL VOLTANT DEL DARRER DIUMENGE D’OCTUBRE


El darrer cap de setmana era una data en roig per a l’independentisme d’esquerres al nostre país. La pujada a la Patà s’ha convertit ja en una cita d’arrels profundes en el calendari nacional, i les JERPV vam voler implicar-nos-hi al màxim un any més. Malauradament, els fets del 9 d’octubre i les constants bramades del feixisme organitzat en les passades setmanes ens han obligat a plantejar-nos a bona part de les persones que pensàvem assistir si realment pagava la pena de jugar-se la pell contra aquells que només tenen la violència com a arma.

La determinació del jovent independentista i la condició de no cedir-li ni un centímetre a la por van acabar garantint l’èxit de la jornada, sense cap més incident que una penjada prèvia de banderes espanyoles que, lluny de molestar, va amenitzar els comentaris de la gent que s’havia apropat al Puig. Això demostra que els feixistes tenen molt d’altaveu, però molt poc múscul, i que si ens organitzem el seu discurs es desinfla per si mateix. Ho vam veure en la manifestació de dissabte 28, on diversos col·lectius vam prendre els carrers amb la sola voluntat de reclamar l’espai a la diversitat enfront dels que volen aïllar i destruir al diferent, i amb l’únic objectiu de recobrar-nos en la fermesa i en la unitat.

La societat valenciana ha perdut la por, i celebrem que els actes del cap de setmana hagen suposat una derrota per al feixisme; però al mateix temps, sabem que la lluita no s’acaba, i que contra el seu odi cal emprar tot el poder popular. Aplaudim amb les mans i amb el cor, perquè els carrers seran sempre nostres. 

Unitat contra el feixisme!
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189135

Comparteix: