< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

29.11
2017
4 anys sense la nostra ràdio-televisió pública.

El 27 de Novembre de 2013, i després de la sentencia del TSJ en contra de l'ERO, el Partit Popular va imposar a les Corts Valencianes la llei de tancament de la radiotelevisió valenciana que obligava a cessar les emissió de RTVV. Durant els posteriors dies els treballadors van negar-se a acabar amb l'emissió de continguts. Finalment, el dia 29 a les 12:19h, i custodiats per la policia, es va desendollar la televisió en contra del clam al carrer de la societat valenciana.
 

Avui, després de 4 anys, seguim sense tenir un mitjà propi, públic, en la nostra llengua, rigoròs i de qualitat. Seguim carents d'un servei imprescindible per a la vertebració i desenvolupament del nostre país, on la ciutadania viu aliena de tot allò que succeeix als seus veïns i veïnes. 
 
Volem ser un país normal, on poder expressar-nos lliurement, als nostres mitjans, sense coaccions ni manipulacions, on totes les veus tinguen cabuda, sense distincions ni discriminacions i, on el sector de l'àudiovisual no estiga tocat de mort.
 
Passades les promeses electorals i vista la realitat, som conscients que RTVV mai tornarà de la manera que la coneixíem, però hem de lluitar per defensar els nostres mitjans. Una eina de tota la ciutadania per construïr i crear vincles, i no per alçar murs d'odi. Exigim per tant, que es faja efectiva també la reciprocitat amb la CCMA i amb IB3, creant un espai audiovisual compartit, amb les que poder intercanviar continguts i poder cohesionar la nostra cultura.
 
És la nostra obligació també, com a socialistes i republicans, mostrar el nostre rebuig a la pèrdua massiva de llocs de treball que es va produir per culpa dels expedients de regulació d'ocupació iniciats pel govern del Partit Popular.Cal facilitar que tota aquella gent que va perdre el seu treball, puga optar, amb condicions i salaris dignes, a prestar els seus serveis a la societat. Sense nepotismes ni i amb total transparència.
 
 À punt, ha de ser la culminació de tantes lluites i revindicacions, perquè, tot depedrà, si més no, de les voluntats polítiques que permeten que aquesta siga la nostra nova veu. Esperem que no siga, si més no, per falta voluntat política que aquesta idea, puga veure la llum el més prompte possible..
 
Les JERPV reivindicarem ara i sempre, uns mitjans plurals, diversos, útils i que permeten la construcció d'un País Valencià, cohesionat, digne i ben informat, perquè, si no és per servir a la societat, cap mitjà públic té sentit.

Últims instants de RTVV
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189442

Comparteix: